Υγεία

Υπολογίστε τις θερμίδες που καίτε όταν κοιμάστε - Μόνο λίγες δεν ειναι

Θερμίδες καταναλώνονται και κατά την διάρκεια του ύπνου. Μάλιστα καίτε περισσότερες θερμίδες όταν κοιμάστε παρά όταν βλέπετε τηλεόραση.

Είτε έχεις ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δίαιτας, είτε απλά σου αρέσει να ενημερώνεσαι για νέα σχετικά με τον τομέα της διατροφής, το πόσες θερμίδες καις κατά τη διάρκεια του βραδιού μπορεί σίγουρα να αποτελέσει ένα θέμα για το οποίο θα ήθελες να είσαι ενήμερη. Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να υπολογίζεις τη θερμιδική σου καύση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κι αναλόγως να προσαρμόζεις και τα γεύματά σου.

Το European Journal of Clinical Nutrition, όπως αναφέρει το Popsugar, λέει ότι μπορείς να κάνεις τον υπολογισμό με βάση το BMR:

1.Πρώτα βρίσκεις το Basal Metabolic Rate (οι θερμίδες που καις όταν είσαι σε ανάπαυση)

655 + (1,8 x το ύψος σε εκατοστά) + (9,6 x το βάρος σε κιλογραμμάρια) – (4,7 x την ηλικία σε χρόνια)

2.Διαίρεσε το νούμερο που βρήκες με το 24 (οι ώρες της ημέρας)

Το αποτέλεσμα που θα βρεις είναι ο αριθμός των θερμίδων που καις ανά ώρα όταν κοιμάσαι.

Εάν θες να αυξήσεις τις θερμίδες που καις την ώρα που κοιμάσαι, ο κατάλληλος τρόπος είναι η γυμναστική, αφού όσο περισσότερο «χτίζεται» το μυϊκό σύστημα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η καύση των θερμίδων κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης.

Μάλιστα, οι ώρες του ύπνου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αν σκεφτείς ότι αυτό είναι που χρειάζεται το σώμα σου για να ξεκουραστεί τόσο από την καθημερινότητα όσο κι από την άσκηση, να μπορέσει να κάνει καλύτερη και μεγαλύτερη καύση των θερμίδων και να χάσει βάρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...