Εθνικά θέματα

Τo μήνυμα Αποστολάκη στην Τουρκία: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος να πέσει η ένταση»

Η δικιά μας η προσπάθεια και η κατεύθυνση είναι προς την ίδια πορεία. Η πεποίθηση οτι πρέπει να βρεθεί ένας τροπος να πέσει η ένταση παραμένει.” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

Σύμφωνα με το onalert, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι, παρά την ρητορική έντασης που επιλέγει εν μέσω της προεκλογικής περιόδου να συντηρεί, η τουρκική ηγεσία έχει την ίδια επιδίωξη: “Οι τουρκοι παρά τις δηλώσεις που κάνουν επιζητούν το ίδιο. Αν παίρναμε καθημερινά τις καθε δηλωσεις δεν θα καταφέρναμε τιποτα. έχουμε αποφασίσει ότι θα ρίξουμε την ένταση.”

Κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα που εκπέμπει η επικείμενη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με την συμμετοχή και των ΗΠΑ, ο κ. Αποστολάκης τόνισε εμφατικά: “η συνάντηση είναι εξαιρετικής σημασίας μονο και μονο επειδή περναει ενα σοβαρό μήνυμα οτι με τις ευλογίες των ΗΠΑ η τριμερής ή η τετραμερής σχέση αναγνωρίζει το δικαιωμα της κυπρου στα θεματα της ενέργειας.”

Υπογράμμισε δε με νόημα: “οι σχέσεις μεταξύ των κρατών οσο πιο ενεργές καθορίζουν και τις εν δυναμει συμμαχίες. Αν υπάρξει κοινό συμφέρον θα υπαρξει και κοινή αντιμετώπιση. Και απ οτι φαίνεται υπάρχει.”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...