Κόσμος

Τυλίχθηκε στις φλόγες ο ιστορικός ναός του Saint Sulpice στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι εικόνες από τις φλόγες να καταστρέφουν το εσωτερικό του Saint Sulpice έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Ο Άγιος Σουλπίκιος είναι από τους πιο ιστορικούς ναούς στο Παρίσι και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Η φωτιά στον Saint Sulpice ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (17.03.2019) σύμφωνα με την Parisien. Δυο ξύλινες πόρτες του ναού καταστράφηκαν, όπως κι ένα από τα εντυπωσιακά βιτρό του ναού.

Video που ανέβασαν χρήστες στο twitter δείχνουν τις φλόγες να έχουν τυλίξει το εσωτερικό του ναού και πυκνό καπνό να βγαίνει από την οροφή της ιστορικής εκκλησίας.

Οι φλόγες αγκάλιασαν τις μεγάλες πύλες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και επεκτάθηκαν στα βιτρό από πάνω και σε μια κοντινή σκάλα, ανέφερε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Δεν είναι γνωστή η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στον Saint Sulpice. Αδιευκρίνιστη επίσης παραμένει και η έκταση των ζημιών.

Η εκκλησία χτίστηκε τον 17ο αιώνα, πάνω στα θεμέλια ενός προγενέστερου μεσαιωνικού ναού και βρίσκεται στη συνοικία Σεν Ζερμέν ντε Πρε του Παρισιού. Μεταξύ άλλων φιλοξενεί και τρεις πίνακες του Ευγένιου Ντελακρουά, ενός από τους κυριότερους εκπροσώπους του ρομαντικού κινήματος στη ζωγραφική του 19ου αιώνα στη Γαλλία.
https://twitter.com/lili_gasparr/status/1107256811558785025?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ