Κύπρος

Τριπλός συναγερμός στην Κύπρο - Εκκενώθηκε πτήση και δύο εμπορικά κέντρα

Συναγερμός σήμανε σε τρία διαφορετικά σημεία ανά το Παγκύπριο, το απόγευμα της Κυριακής (31/3), μετά από πληροφορία για ύπαρξη υπόπτων αντικειμένων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εμπορικά κέντρα Λεμεσού και Πάφου καθώς επίσης και για το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απειλή για την ύπαρξη των ύποπτων αντικειμένων προέκυψε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που στάληκε σε αεροπορική εταιρεία στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite ο αποστολέας του email πληροφορούσε  τις αρχές ότι ο αδερφός του τοποθέτησε βόμβα στα mall Πάφου και Λεμεσού αλλά και σε συγκεκριμένη πτήση Αεροπορικής Εταιρείας με αποτέλεσμα να εκκενωθεί αεροπλάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συναγερμός στο εμπορικό κέντρο της Πάφου έληξε λίγο πριν τις 17:00 αφού μετά από έρευνες της Αστυνομίας δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Λόγω των ερευνών, παρατηρήθηκε καθυστέρηση σε μια πτήση που θα αναχωρούσε από τη Λάρνακα, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγο αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε.  

Στην Εκκένωση του Kings Avenue Mall στην Πάφου προχώρησε η αστυνομία  μετά από τηλεφώνημα για εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 15:20 λήφθηκε τηλεφώνημα στις Αρχές για ύποπτο αντικείμενο που βρίσκεται  εντός του  Mall, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας στο σημείο για να εκκενώσουν το κτίριο.

Μετά το τηλεφώνημα που λήφθηκε στις Αρχές για ύποπτο αντικείμενο που βρίσκεται  εντός του  Mall, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και εκκένωσαν το κτίριο.

Δύο περίπου ώρες αργότερα ο συναγερμός στην Πάφο έληξε, αφού δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές και στη Λεμεσό μετά από τηλεφώνημα για την ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου στο My Mall Λεμέσου.

Ο χώρος εκκενώθηκε ενώ στη σκηνή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το αδιαχώρητο επικράτησε περιμετρικά του My Mall Λεμεσού, μετά την εκκένωση του κτιρίου, που διατάχθηκε από την Αστυνομία μετά από απειλή για βόμβα. Δείτε βίντεο από την εκκένωση από το sigmalive

https://youtu.be/CkHCkV6GAfo

https://youtu.be/wP1QT7vfc1Y

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στη γύρω περιοχή.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα μέλη της Αστυνομίας διεξάγουν έρευνες εντός του My Mall Λεμεσού για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα εντοπιστεί ότιδήποτε ύποπτο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ