Οπλικά συστήματα

«Τρίγωνο των Βερμούδων» ετοιμάζουν Τούρκοι & Ρώσοι με τους S-400: Ξεκινά η εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών - Χάρτης-ντοκουμέντο

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί από την αγορά των τουρκικών πλέον πυραύλων S-400, οι οποίοι απειλούν ζωτικά αμερικανικά συμφέροντα σε Αιγαίο, Βόσπορο, Μαύρη Θάλασσα σε πρώτη φάση, ενώ οι προθέσεις του Ερντογάν σε σχέση με την Ευρασιατική ένωση δεν έχουν ακόμα «αποσαφηνιστεί», ειδικά αν ξεκινήσει ο επικείμενος «Αρμαγεδδών» οικονομικών και αμυντικών κυρώσεων από την δύση. 

Η λίστα που ετοιμάζει Πεντάγωνο, ΥΠΕΞ και Γερουσία για την Άγκυρα θα «γυρίσει» την χώρα την δεκαετία του 1960, συμπεριλαμβάνοντας εμπάργκο σε ανταλλακτικά, όπλα, ενώ οι οίκοι αξιολόγησης θα κάνουν «πάρτι» με την "σαθρή" τουρκική οικονομία. Ο γενικός γραμματέας εξοπλισμών της Τουρκίας Ισμαίλ Ντεμίρ είχε αναφέρει πως η παράδοση των S-400 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2019 η πρώτη συστοιχία θα έχει εγκατασταθεί στην Τουρκία.

Η ουσία όμως δεν βρίσκεται εκεί με τους «τουρκικούς» πυραύλους S-400, αλλά αφορά ξεκάθαρα το σημείο τοποθέτησης τους στην τουρκική επικράτεια, καθώς και το πραγματικό σχέδιο που πιθανόν υποκρύπτεται πίσω από την μέχρι «θανάτου» επιμονή Ερντογάν σχετικά με την αγορά τους.

Πρόσφατα, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της τεράστιας κόντρας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, ήταν η Ανατολική Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα, καθώς οι ρωσικοί πύραυλοι θα επηρεάσουν μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή (γράφει ο τουρκικός τύπος), προκαλώντας άσχημους συνειρμούς στην Ουάσιγκτον για τα πραγματικά σχέδια του Τούρκου ηγέτη.Υπάρχουν υπόνοιες και ενδείξεις ότι ο Ερντογάν έχει προαποφασίσει πιθανόν την απόσυρσή του σε εύλογο διάστημα «σιωπηρά» ακόμα και από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, προφασιζόμενος προβλήματα συντήρησης κά.

Σκοπός του κάποια στιγμή, η πιθανή «μεταπήδηση» στην ευρασιαστική ένωση στην οποία θα τον αντιμετωπίζουν ως «ίσο» όπως του είπαν, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου για την συμπεριφορά των ΗΠΑ προς την χώρα του.

Την ίδια στιγμή όλα τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη, πλοία που θα διέρχονται από Αιγαίο-Βόσπορο-Μαύρη Θάλασσα θα ευρίσκονται κάτω από τα «φιλικά» τουρκικά ραντάρ των S-400, τα οποία θα ελέγχουν «φιλικά» πάντα τις κινήσεις τους, κάτι που εμμέσως παραδέχεται με υπεροψία η εφημερίδα AKSAM.

Δείτε χάρτη:

Αυτό ακριβώς προκαλεί οργή, κάτι που το ανέφερε και με την «στρατιωτική συμβουλή του» ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ Αμερικανός στρατηγός Σκαπαρότι στο Κογκρέσσο.« Η Τουρκία», είπε ο στρατηγός που μετράει τα λόγια του, «δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ».Αποτέλεσμα ήταν αρχικά το εμπάργκο στην Τουρκία των αεροσκαφών F-35 , ενώ στην συνέχεια οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι με την παραλαβή των S-400 από την Άγκυρα, «δεν θα υπάρχει επιστροφή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ιδίως στο τελευταίο ένα μήνα προετοιμάζονται σκληρά μέτρα, ενώ ειδική ομάδα στο Πεντάγωνο, CIA, ΥΠΕΞ και σε άλλες αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, «σκανάρουν» την Τουρκία "κάθε λεπτό", διότι εκτιμούν ότι ο Ερντογάν έχει διαβεί από καιρό «τον Ρουβίκωνα» σε σχέση με την Ρωσία.

Η ημερομηνία παράδοσης των S-400 πλησιάζει και οι ΗΠΑ πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά ετοιμάζονται για όλες τις επιλογές …στην κυριολεξία.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί υπό τον φόβο των Αμερικανών αρχικά δεν θα πάνε στην Ρωσία για να εκπαιδευτούν στο χειρισμό των ρωσικών πυραύλων S-400, αλλά θα μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν που διαθέτει αντιαεροπορικά συστήματα S-300 PMU2, γράφει ο τουρκικός τύπος.

Η Τουρκία φέρεται να επέλεξε 100 αξιωματικούς οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στη χρήση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 το οποίο αναμένεται να παραλάβει τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η Yeni Safak γράφει ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί αφού παραμείνουν στο Μπακού για ένα εύλογο διάστημα θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για την τελική εκπαίδευση.Πρόκειται για ένα σενάριο πιθανόν λέμε, τουρκικής επιστημονικής φαντασίας διότι η παραλαβή ενός τέτοιου αντιπυραυλικού συστήματος απαιτεί πολύ χρόνο εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

Λογικά εφόσον τον Ιούλιο αναμένονται τα συστήματα αυτά, πρέπει ήδη εδώ και λίγους μήνες, ένας αριθμός Τούρκων αξιωματικών να εκπαιδεύεται ήδη μυστικά κάπου στην Ρωσία , οι οποίοι στην συνέχεια, θα εκπαιδεύσουν και τους υπόλοιπους.

Ο Ρώσος ειδικός και επικεφαλής του ινστιτούτου Ανάλυσης οπλικών συστημάτων Igor Korotçenko, ανέφερε ότι ένα από τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ήταν η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών σε ένα ειδικό κέντρο εκπαίδευσης στη Ρωσία, όπου υλοποιούνται πραγματικές βολές.

Πιθανολογείται ότι ένας αναγκαίος αριθμός Τούρκων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών έχει ήδη εκπαιδευτεί μιας και μία εκ των συστοιχιών των πυραύλων S-400 θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα κοντά στο Σαράι του σουλτάνου Ερντογάν, υπό τον φόβο της δύσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...