Πολιτική

Τρέχουν και δεν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Δεν «τραβάνε»Ταχιάος και Νοτοπούλου

Σε σοβαρό πρόβλημα εξελίσσεται για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ο δήμος Θεσσαλονίκης καθώς οι «εκλεκτοί» τους, Ταχιάος και Νοτοπούλου αντίστοιχα, φαίνεται να μην έχουν την αναμενόμενη απήχηση, δημιουργώντας προβληματισμό στα κεντρικά επιτελεία των κομμάτων.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν να αντιμετωπίσουν την πολυδιάσπαση με τις πολλές υποψηφιότητες που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο, παρά την ξεκάθαρη στήριξη της Πειραιώς στον Νίκο Ταχιάο. Ο «επίσημος» υποψήφιος της ΝΔ μπορεί να κάνει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να συσπειρώσει γύρω από το πρόσωπο του το κοινό της παράταξης, ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον βασικό γαλάζιο «αντάρτη», πρώην βουλευτή και  υπουργό της ΝΔ Γιώργο Ορφανό ο οποίος φαίνεται να αναπτύσσει ξεκάθαρη δυναμική β’ γύρου πράγμα που «πιέζει» ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα Ταχιάου. Η «δεξαμενή» της ΝΔ πολυδιασπάται ακόμη περισσότερο με τις επίσης «αντάρτικες» υποψηφιότητες του Μάκη Κυριζίδη, του Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Χάρη Αηδονόπουλου καθώς και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα της πρώην υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, φαίνεται να εξελίσσεται σε απόλυτο «βατερλό» καθώς μέχρι στιγμής δε μπαίνει στον β’ γύρο με αποτέλεσμα να δημιουργείται γκρίνια σχετικά με την επιλογή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για τον δημαρχιακό θώκο της συμπρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...