Κόσμος

Το "Bella ciao" έγινε ύμνος για το κλίμα από τα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γνωστό "επαναστατικό" τραγούδι  "Bella ciao" που επανήλθε στο προσκήνιο πρόσφατα με αφορμή και γνωστή ξένη σειρά, μετατράπηκε σε έναν ύμνο για το κλίμα, μια παγκόσμια επίδειξη για την υπεράσπιση του πλανήτη υπέρ του περιβάλλοντος.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018, οι μαθητές του σχολείου στην Κωνσταντινούπολη, "Çevre Koleji", συγκεντρώθηκαν για να τραγουδήσουν  το "Sing for the climate", γραμμένο πάνω στη μουσική του "Bella ciao", για να επιβεβαιώσουν την ανησυχία τους για την υπερθέρμανση, για το κλίμα και για τη μοίρα του πλανήτη μας.

Το τραγούδι γεννήθηκε το 2012, στο πλαίσιο ενός έργου που επιμελήθηκε ο Βέλγος περιβαλλοντικός διευθυντής Nic Balthazar. Το έργο των μαθητών του σχολείου στην Κωνσταντινούπολη σήμανε την αφορμή το τραγούδι να κατακλύσει πάλι το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, το «Τραγουδήστε για το κλίμα» έγινε ένας ύμνος για το περιβάλλον με την ευκαιρία της είδησης που ήθελε  την δεκαεξάχρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg, να διεκδικεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

https://www.youtube.com/watch?v=XGgBtHoIO4g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ