Ελληνοτουρκικά

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιμένει: «Πετάμε νόμιμα στο Αιγαίο»

Το τουρκικό ΥΠΕΞ δια του εκπροσώπου δίνει συνέχεια σε όσα είπε ο Ερντογάν για τις πτήσεις ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δηλώσε ότι είναι “ασυμβίβαστη με τις σχέσεις καλής γειτονίας η θέση της Αθήνας που χαρακτηρίζει ως απειλή τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούν στο Αιγαίο.

Ο Χάμι Ακσόι, εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι “η ελεύθερη χρήση του διεθνούς εναέριου χώρου στο Αιγαίο δεν θα πρέπει να αποτελεί ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών.

“Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, απαιτεί 10 μίλια εναέριου χώρου πέραν των έξι μιλίων των χωρικών υδάτων, σε σαφή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο”, πρόσθεσε.

“Το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι οι πτήσεις της Τουρκίας – οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο – αποτελούν απειλή και τις παρουσιάζει ως παραβιάσεις, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την αλληλεγγύη των συμμαχιών και τις σχέσεις καλής γειτονίας”, δήλωσε ο Ακσόι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...