Οικονομία

Η ώρα της δίκης: Το σκάνδαλο με τις ανύπαρκτες μετοχές της πλέον πτωχευμένης εταιρείας AVENIR

Ανύπαρκτες μετοχές της πλέον πτωχευμένης εταιρείας AVENIR (πρώην ΖΗΝΩΝ) αγόρασε πλήθος επενδυτών περί τον Μάρτιο 2010 όταν πίστεψε στο πολλά υποσχόμενο φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας ενός ισχυρού παίκτη στο στοίχημα της Κύπρου που εξήγγειλαν οι ιθύνοντες της Εταιρείας.

Το σχέδιο θα γινόταν πραγματικότητα με την συγχώνευση εταιρειών στοιχήματος της Κύπρου και θα οδηγούσε στη μεγαλύτερη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου εκείνης της εποχής που ξεπερνούσε τα 50.000.000 ευρώ!

Κι έτσι έσπευσαν οι επενδυτές και οι μετοχές από την Αύξηση έγιναν ανάρπαστες πριν καν ανέβουν στο ταμπλώ. Αλλά οι μετοχές που πήραν οι επενδυτές ήταν πέτσινες, όπως αποκαλύπτεται από γεγονότα που έγιναν πρόσφατα γνωστά κατά τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη διαφορών μεταξύ των πρωταγωνιστών εκείνων των ημερών της ΑΒΕΝΙΡ!
Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή, όπως ξεδιπλώθηκε σε πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και σε βουλεύματα που βρήκαν κακουργήματα:

  • Η ΑΒΕΝΙΡ εξαγγέλει στις αρχές του 2009 το μεγάλο σχέδιο για την είσοδό της στην αγορά στοιχήματος της Κύπρου, η οποία θα γινόταν με συγχώνευση και απορρόφηση των ομίλων εταιρειών Megabet και Eurogoal που ήταν ήδη ενεργές στο στοίχημα. Έτσι η ΑΒΕΝΙΡ θα μετατρεπόταν σε ισχυρό παίκτη σε μία σίγουρη και κερδοφόρα αγορά.
  • Τον Ιούνιο 2009 το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη και η ΑΒΕΝΙΡ ανακοινώνει ότι οι νέες της θυγατρικές εταιρείες αποτιμώνται σε 50.000.000 ευρώ και αποφασίζει την ισόποση Αύξηση Κεφαλαίου με την εισφορά των μετοχών τους.
  • Τέλη Νοεμβρίου 2009 πιστοποιεί την εισφορά των μετοχών αξίας 50.000.000 ευρώ και την ολοκλήρωση της Αύξησης. Η ΑΒΕΝΙΡ εμφανίζεται πλέον ανακεφαλαιοποιημένη και ελκυστική.
  • Τέλη Φεβρουαρίου 2010 εκδίδει Ενημερωτικό Δελτίο για την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την Αύξηση προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
  • Το Μάρτιο 2010 εισάγονται οι νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η τιμή εκτινάσσεται.
  • Τον Απρίλιο 2010 χάρη στην Αύξηση, η ΑΒΕΝΙΡ πετυχαίνει την άρση της υπαγωγής των μετοχών της στην κατηγορία της Επιτήρησης και τη μεταφορά τους στην κατηγορία Μεσαία Κεφαλαιοποίησης και λίγο αργότερα στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.

Όμως η Αύξηση δεν ολοκληρώνεται ποτέ όπως είχε ανακοινωθεί στο κοινό. Οι μετοχές δεν εισφέρθηκαν στο σύνολό τους ούτε τον Νοέμβριο του 2009 όταν η ΑΒΕΝΙΡ πιστοποίησε ψευδώς την Αύξηση, ούτε το Φεβρουάριο όταν εξέδωσε το Ενημερωτικό Δελτίο, ούτε το Μάρτιο 2010 όταν οι νέες μετοχές που δήθεν προέκυψαν από την Αύξηση εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο.
Από το σημείο αυτό της ψεύτικης πιστοποίησης όλες οι μετοχές που δήθεν προέκυψαν από την Αύξηση ήταν ψεύτικες και η ΑΒΕΝΙΡ είχε μπει ήδη στην πορεία που θα την οδηγούσε προς την πτώχευση. Εν τω μεταξύ, τα μέλη του ΔΣ και οι ιθύνοντες μέτοχοι καθυστερούσαν το αναπόφευκτο προσπαθώντας να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις ανύπαρκτες αυτές μετοχές αξίας... χαρτοπετσέτας πουλώντας τις σε ανυποψίαστους επενδυτές και λαμβάνοντας εν τέλει και δάνειο ύψος 27.000.000 ευρώ από την PROTON BANK δίνοντας ως εξασφάλιση τις μετοχές αυτές των οποίων η αξία ήταν ήδη εξευτελισμένη.

Άραγε, πώς δόθηκε το δάνειο αυτό και τι έχει κάνει για το δάνειο αυτό μέχρι σήμερα η PROTON BANK; Εξαπατήθηκε και η τράπεζα ή κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...