Τεχνολογία

Το ρομπότ-παρκαδόρος: Παρκάρει το αυτοκίνητο για εσάς - Δείτε το βίντεο

Το ρομπότ που θα μας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Βρίσκει το ιδανικό παρκάρισμα και παρκάρει και το αυτοκίνητο!

Πως σας ακούγεται να φτάνετε στο αεροδρόμιο, να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε ένα μικρό γκαράζ, να κάνετε εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα του χώρου στάθμευσης, να παίρνετε τα πράγματά σας και να πηγαίνετε για την πτήση σας; Και όταν επιστρέψετε με το καλό το αυτοκίνητό σας να σας περιμένει σε έναν ανάλογο χώρο;

Ακούγεται ιδανικό και το ερώτημα βέβαια είναι τι γίνεται με το αυτοκίνητό σας αφότου απομακρυνθείτε. Μόλις λοιπόν έχετε φύγει το αυτοκίνητό σας το αναλαμβάνει ο Stan, ένα ρομπότ ή ακριβέστερα ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα. Το οποίο, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο, έχει μια πλατφόρμα η οποία μπαίνει κάτω από οποιοδήποτε αυτοκίνητο, το σηκώνει από τους τροχούς και στη συνέχεια το μεταφέρει σε μια θέση.

Από την οποία μπορεί να μετακινηθεί αρκετές φορές προκειμένου να βγουν άλλα αυτοκίνητα, καθώς από τη στιγμή που η μεταφορά με τη βοήθειά του Stan είναι εύκολη δεν υπάρχει λόγος να αφήνονται κενά για μανούβρες και να χάνεται πολύτιμος και πανάκριβος χώρος.

Η στατιστική λέει πως στον ίδιο χώρο παρκάρουν 30% περισσότερα αυτοκίνητα σε σχέση με ένα συμβατικό πάρκινγκ, ενώ η μη εμπλοκή ανθρώπων στην όλη διαδικασία, τουλάχιστον άμεσα, αυξάνει και την ασφάλεια.

Το σύστημα που έχει εξελίξει η γαλλική εταιρεία Stanley Robots είναι πραγματικά έξυπνο, έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στα αεροδρόμια της Λυών και sτο Charles de Gaulle του Παρισιού, ενώ τον Αύγουστο, που βέβαια είναι και μήνες αιχμής, θα χρησιμοποιηθεί και στο λονδρέζικο Gatwick.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=sqOPnPVTJ74

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ