Κόσμος

Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της Πανθρησκείας! “Μάθε μπαλίτσα” από ιμάμηδες και Χριστιανούς ιερείς στο Κιργιστάν

Διαθρησκειακή...μπαλίτσα από ιμάμηδες και ιερείς...

Ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε στο Καντ με τη συμμετοχή ιμάμηδων και ιερέων, όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της αεροπορικής βάσης CSTO "Kant", η οποία βοήθησε στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο αγώνας έγινε στις 21 Μαρτίου. Το παιχνίδι ήταν αφιερωμένο στον εορτασμό του Nooruz.

Το Νεβρόζ-όπως είναι η ελληνική εκδοχή- είναι το όνομα της ιρανικής πρωτοχρονιάς επίσης γνωστή ως Περσικό Νέο Έτος, που γιορτάζεται παγκοσμίως από τους Ιρανούς, μαζί με ορισμένες άλλες εθνο-γλωσσικές ομάδες όπως τους Κούρδους ως την αρχή του νέου έτους. Έχει ιρανική προέλευση και συγκεκριμένα από τη θρησκεία του Ζωροαστρισμου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο κλήρος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα προσωπικό παράδειγμα για να δείξει ότι ο αθλητισμός είναι ένας δεσμός φιλίας μεταξύ εθνών και θρησκειών. Στο παιχνίδι συμμετείχαν θρησκευτικοί εκπρόσωποι τζαμιών και εκκλησιών της περιοχής Chui από 30 έως 57 χρονών.

"Μετά από τέσσερις περιόδους των 15 λεπτών, το σκορ δεν άνοιξε ποτέ, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους συμμετέχοντες. Το κύριο στοιχείο δεν ήταν να κερδίσουμε, αλλά να απολαύσουμε το παιχνίδι και να επιδείξουμε την προθυμία των δύο θρησκειών να συνεργαστούν", ανέφεραν οι διοργανωτές.

Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά πιστοποιητικά από την αεροπορική βάση CSTO Kant.

Ο αγώνας εγκρίθηκε από τον επικεφαλής της Πνευματικής Διοίκησης των μουσουλμάνων της Δημοκρατίας του Κιργιζιστάν, Maksat Toktomushev και τον επίσκοπο Κιργιζιστάν Δανιήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...