Αθλητισμός

Το παιχνίδι που ο Τζόρνταν διέλυσε τα κοντέρ (βίντεο)

Ο Κόμπε προχθές δήλωσε πως ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών είναι ο ίδιος και μετά ο Μάικλ, όμως όταν θυμόμαστε τι έκανε ο Τζόρνταν σαν σήμερα το 1990 κόντρα στο Κλίβελαντ, δυσκολευόμαστε να τον πιστέψουμε...

Το ημερολόγιο δείχνει 28 Μαρτίου 1990 και ο Μάικλ Τζόρνταν αντιμετωπίζει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι Σικάγο Μπουλς κερδίζουν στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης (113-117) η είδηση ωστόσο είναι διαφορετική. Ο «Air» πετυχαίνει δύο ρεκόρ καριέρας, καταγράφοντας 69 πόντους (21/31 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 21/23 ελεύθερες βολές σε 50') και 18 ριμπάουντ.

«Αυτή είναι η κορυφαία εμφάνιση της καριέρας μου. Όταν σημείωσα 63 στην Βοστόνη χάσαμε. Αυτή τη φορά νικήσαμε, οπότε έχει μεγαλύτερη αξία» δήλωνε μετά το παιχνίδι ο Τζόρνταν σε ένα παιχνίδι στο οποίο σημείωσε παραπάνω από τους μισούς πόντους των «ταύρων».

Μεγάλος άτυχος της βραδιάς, ο Κρεγκ Ίλο, που μάταια προσπαθούσε να τον σταματήσει, με τον Τζόρνταν άλλωστε να έχει... παρελθόν κόντρα στους Καβαλίερς μιας και είχαν περάσει μόλις μερικοί μήνες από το αξέχαστο «The Shot».

https://youtu.be/v6BoEG4qf14

https://youtu.be/p5WUOnTxwPw

sdna.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ