Κυβέρνηση

«Τηλεμεταφέρθηκε» ο Σταθάκης - Είχε ενημερώσει ότι θα είναι στο εξωτερικό αλλά βρέθηκε στη Βουλή

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε, όχι μόνο η απροθυμία των υπουργών, για μία ακόμα φορά να προσέλθουν να απαντήσουν στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, επικαλούμενοι κόλλημα λόγω φόρτου εργασιών, αλλά επειδή “συνέλαβαν” έναν από αυτούς, τον υπουργό Ενέργειας Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, να έχει προσέλθει στην Ολομέλεια για να ψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρ όλο που χθες είχε ακυρώσει την συζήτηση τεσσάρων επίκαιρων ερωτήσεων που ήταν να απαντήσει επικαλούμενος απουσία στο εξωτερικό.

Μετά την ανάγνωση από τον προεδρεύοντα Μάριο Γεωργιάδη όλων των επίκαιρων ερωτήσεων, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω κολλήματος υπουργών, μεταξύ αυτών και του Γιώργου Σταθάκη “εξαιτίας κυβερνητικής αποστολής στο εξωτερικό”, ζήτησε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ο οποίος είπε:

“Κύριε Πρόεδρε, όπως ξέρετε σπανίως και εγώ και η Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένταση. Όμως, το να αναγιγνώσκεται κατάλογος κωλυομένων Υπουργών – και να μην αναφερθώ επωνύμως -, οι οποίοι παρευρίσκονται, έχει ένα στοιχείο αντικοινοβουλευτικό.

Θα μου επιτρέψετε, δε, να πω, τουλάχιστον για να τηρείται η στοιχειώδης ευπρέπεια, ας απαλειφθεί από τον κατάλογο η δικαιολογία του παρισταμένου Υπουργού που βρίσκεται στο εξωτερικό, διότι αυτό φοβάμαι υπερβαίνει ακόμη και την υπομονή οιουδήποτε θα ήθελε να αγνοήσει όλα αυτά”.

Σταθάκης: “Ήταν πάλι παρεξήγηση;”

Το “νήμα” του “καρφώματος” πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ ΣΥΜΠ Ανδρέας Λοβέρδος που σχολίασε “όταν πριν από δύο χρόνια έγινε κάτι ανάλογο από υπουργό, το είχα θέσει στην Ολομέλεια και είχα δεχθεί τις εξηγήσεις από την τότε παριστάμενη Υπουργό ότι ήταν παρεξήγηση και το είχαμε σταματήσει το θέμα αυτό. Μετά το Προεδρείο, όλοι μαζί, είχατε αποφασίσει να πιέζετε την Κυβέρνηση – με την καλή έννοια του όρου – να είναι παρούσα, για να απαντά στον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τώρα, μετά από δύο χρόνια, το ίδιο επεισόδιο!

Εμένα μου χτύπησε για πρωτεύοντα Υπουργό, τον οποίο και βλέπω και άκουσα ότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύετε έτσι, κύριε Πρόεδρε. Είστε υποχρεωμένος, επειδή σας έτυχε να είστε τώρα στην έδρα, κάτι να πείτε επιτέλους! Γίνεται σύστημα”.

Ο υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ζήτησε το λόγο για να εξηγήσει τι έχει συμβεί λέγοντας “ζητώ ταπεινά συγγνώμη από το Προεδρείο. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας στο Βουκουρέστι. Δεν πήγα. Πήγε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Δεν πρόλαβα απλά να σας ενημέρωσα για αυτό δημιουργήθηκε αυτό το θέμα”…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...