Υγεία

Τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίζει μεταστατικά κύτταρα του μελανώματος

Με μικροσκοπική κάμερα θα καταγράφεται η συμπεριφορά των καρκινικών κυττάρων που μπορεί να οδηγήσουν σε μεταστάσεις.

Μία διεπιστημονική ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Μπεν Γκούριον του Ισραήλ και του Πανεπιστημίου του Τέξας  ανέπτυξαν μία πρωτοποριακή τεχνολογία για την αναγνώριση των κυττάρων μελανώματος που είναι πιθανό να κάνουν μεταστάσεις σε άλλα μέρη του σώματος, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Η μέθοδος που λέγεται «ποσοτική απεικόνιση ζωντανών κυττάρων», παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Δρ. Assaf Zaritzky και τον καθηγητή Gaudenz Danuser.

H τεχνολογία «βιντεοσκοπεί» τα κύτταρα χρησιμοποιώντας μικροσκοπικές κάμερες και αναγνωρίζει την εμφάνιση και τα συμπεριφορικά μοτίβα των κυττάρων που έχουν μεταστατική προοπτική.

Η επιστημονική ομάδα κατέδειξε ότι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση της λειτουργικής κατάστασης των επί μέρους κυττάρων μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα το μελάνωμα που βρίσκεται σε τρίτο στάδιο με περιορισμένη κακοήθεια στο λεμφικό σύστημα, να προχωρήσει στο τέταρτο στάδιο, στο οποίο ο καρκίνος θα διασπαρεί από την αρχική περιοχή εκδήλωσης στο υπόλοιπο σώμα του ασθενούς.

«Πέρα από την πιθανότητα πρόβλεψης της μετάστασης, τα υπολογιστικά μοντέλα επιτρέπουν επίσης στους επιστήμονες να διαχωρίσουν τα καρκινικά κύτταρα που λήφθηκαν από διαφορετικούς ασθενείς μέσω ποσοτικοποιημένων παραγόντων οι οποίοι δεν είναι ορατοί στο γυμνό μάτι», καταλήγει ο Δρ. Zaritsky.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...