Κυβέρνηση

«Τελειώνουν» τον Πολάκη - Τον «άδειασε» και ο Βούτσης: «Το ύφος του έδωσε έδαφος για...»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» απαντώντας σχετικά με την υπόθεση Πολάκη και τους χειρισμούς του, ο κ. Βούτσης δηλώνει ότι ο κ. Πολάκης «έχει αδικήσει τον εαυτό του -κι όχι μόνο- με προσωπικές αναφορές και ύφος που έδωσαν έδαφος για αντιπαράθεση αλλά και για στοχοποίηση από πλευράς της αντιπολίτευσης».

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης, δηλώνει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2019. Ενώ υποστηρίζει ότι «η φιλολογία περί αριστερών ή δεξιών παρενθέσεων έχει πολλαπλά διαψευσθεί στην πράξη επί τετραετία και δεν έχει καμία βάση προφανώς και για το μέλλον». «Άλλωστε η πρόταση του πρωθυπουργού, από τώρα, για τον νυν ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλο, νοηματοδοτεί απολύτως την ειλικρίνεια των συνταγματικών προτάσεων που υπέβαλε η σημερινή πλειοψηφία και οι οποίες θεωρώ ότι θα ψηφισθούν και πάλι στη δεύτερη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου» υπογραμμίζει.

Παράλληλα ο Ν. Βούτσης κάνει νέο άνοιγμα στην κεντροαριστερά, κάνοντας έμμεση αναφορά στη «Γέφυρα». «Χρειάζονται πολλαπλές προοδευτικές «γέφυρες» ανάμεσα στις αριστερές και ευρύτερα προοδευτικές δυνάμεις, σε όσες αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιες, για να δημιουργηθεί αυτός ο πόλος με όρους ισοτιμίας και με σαφές αντινεοφιλελεύθερο και αντιδεξιό πρόταγμα», τονίζει στο Βήμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζει πολιτική ανοησία και απροσχημάτιστο φλερτ με τη Δεξιά τη ρητορική που έχει αναπτυχθεί περί «στρατηγικής ήττας», ταπείνωσης και εξοβελισμού του δήθεν μη δημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ. «Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» και μάλιστα με τον μανδύα της υπεράσπισης της Δημοκρατίας βρίσκεται σε προφανή αμηχανία και νευρικότητα ακριβώς γιατί εκτός των άλλων ιδιαίτερα η συμφωνία των Πρεσπών διέλυσε κάθε προσπάθεια υγειονομικής ζώνης του κεντρώου χώρου προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα» σημειώνει.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «αυτά ανήκουν στην πολιτική προϊστορία της μεταπολίτευσης. Είναι προφανώς αναποτελεσματικά και δεν μας αφορούν».

Για την υπουργοποίηση δύο πρώην κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Βουλής εκτιμά «ότι συνιστούν στρατηγικές μετατοπίσεις και ανάληψη προσωπικής ευθύνης, εν όψει της μέχρι τώρα αδυναμίας της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να εκφράσει και να απαντήσει θετικά στην προφανή πολιτική απαίτηση για τη μορφοποίηση της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης στη μεταμνημονιακή Ελλάδα». «Είναι επίσης κατάφαση στο κυβερνητικό έργο που οδήγησε στην έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και με ορατές κοινωνικές και οικονομικές θετικές επιδόσεις που προοιωνίζονται ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, σε αντιπαράθεση με το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ» συμπληρώνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...