Αθλητισμός

Σφαγή στην Τούμπα: Έρχεται το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός να ταράξει την 24η αγωνιστική της Super League

Η αγωνία στην κορύφωσή της. Πρόκειται για το ντέρμπι που θα σημαδέψει την 24η αγωνιστική της Super League.

Το αθηναϊκό ντέρμπι είναι και πάλι εδώ. Μπορεί να μην έχει την αγωνία και την… ένταση του παρελθόντος, όμως, κάθε φορά που υπάρχει ένα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19:30, NOVA) δεν παύει να υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγώνα. Είτε αυτό συμβαίνει για το γόητρο, είτε αυτό συμβαίνει επειδή ένας από τους δυο – ή και οι δυο – έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς, είτε γιατί πολύ απλά πρόκειται για ένα από τα πλέον παραδοσιακά ντέρμπι ανάμεσα σε δυο κορυφαίους και ιστορικούς συλλόγους της χώρας.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα βρεθούν αντιμέτωποι για 231η φορά ανεξαρτήτου διοργάνωσης ή έδρας και αμφότεροι επιζητούν τη νίκη. Στα προηγούμενα παιχνίδια τους, η Ένωση έχει μετρήσει 62 νίκες, ο Παναθηναϊκός 97 ενώ 71 ματς τελείωσαν ισόπαλα. Το δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ αναζητά τη νίκη έτσι ώστε να βελτιώσει την ψυχολογία της και να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα, με κακή εμφάνιση, 2-0 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός με τα δικά του προβλήματα να τον «κυνηγούν» από την αρχή της σεζόν, θέλει τρίποντο για να συνεχίσει να ελπίζει για την πεντάδα και να για πάρει τους πρώτους βαθμούς νίκης σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν. Οι «πράσινοι» προέρχονται από την ήττα 0-2 μέσα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ.

Τα υπόλοιπα ματς της 24ης αγωνιστικής
Με στόχο την νίκη που θα τον διατηρήσει επικεφαλής και ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται -για την 24η αγωνιστική της Super League- τον Ατρόμητο.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιχειρήσουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς τον κορυφαίο στόχο, ενώ από την πλευρά τους, οι Αθηναίοι -που έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή στο Europa League- θα παίξουν, χωρίς άγχος, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός που έχει «καπαρώσει» την δεύτερη θέση και ελπίζει σε ...αυτοχειρία του ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει τον τίτλο, φιλοξενεί τον ιδιαίτερα ανεβασμένο Αρη, που κρατά την προνομιούχο 5η θέση και ένα «εισιτήριο» για το Europa league.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, αναμένονται οι αναμετρήσεις Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΛ-Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ και Παναιτωλικός-Πανιώνιος, ενώ το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο 9 Μαρτίου

Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (16:00, ΕΡΤ)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (19:30, NOVA)

Κυριακή 10 Μαρτίου

ΑΕΛ-Λεβαδειακός (15:00, NOVA)

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ (16:00, ΕΡΤ)

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (17:15, NOVA)

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00, ΕΡΤ)

Ολυμπιακός-Άρης (19:30, NOVA)

Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου

Παναιτωλικός-Πανιώνιος (19:00, ΕΡΤ)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ