Κόσμος

Συρία: Η Τουρκία χτύπησε θέσεις και του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού

Ένοπλες Δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία έβλαψαν, σήμερα Τρίτη, θέσεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου στις επαρχίες Αλ Μπαμπ και Μανμπίνι.

Στόχος ήταν το χωριό Tal Turan στην ύπαιθρο ανατολικά του Bab και το χωριό Kraydiya δυτικά της πόλης Manbij όπου έγινε χρήση βαρέων όπλων, δήλωσε το κέντρο των μέσων ενημέρωσης του Στρατιωτικού Συμβουλίου Manbij που επικαλείται το onalert. Το χωριό Jabla al-Hamra δέχτηκε επίσης πυρά.

Ο Ali, ένας 22χρονος τοπικός διοικητής στην πρώτη γραμμή ενάντια στις δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι οι εντάσεις αυξήθηκαν μετά τη δήλωση της Αμερικής για αποχώρηση στρατευμάτων.

"Πριν από την απόφαση απόσυρσης δεν υπήρχαν εντάσεις, αλλά από την απόφαση απόσυρσης υπάρχουν σχεδόν καθημερινά περιστατικά", σημείωσε.

Οι ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έβαλλαν συχνά εναντίον σημείων που ελέγχουν τα στρατεύματα της Συριακής Δημοκρατικής Δύναμης (SDF) που συνδέονται με το Arima, στο Bab και το Manbij.

Σύμφωνα με τον Αλί, τα ρωσικά στρατεύματα έρχονται τώρα "για να ελέγξουν την κατάσταση μετά από τα πυρά"

«Όποτε δεχόμαστε επίθεση, θα απαντάμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τζαμάλ Αμπού Τζούμα, τον Γενικό Διοικητή του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Μπαμ, η Τουρκία ανησυχεί για το Στρατιωτικό Συμβούλιο που ιδρύθηκε το 2016 για να ελευθερώσει την περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία και οι ισλαμιστικές ομάδες που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία κατέλαβαν το Μπάμπ από το Ισλαμικό Κράτος τον Φεβρουάριο του 2017 για να εμποδίσουν τις δυνάμεις που συνδέονται με τη ΣΑΔ να διεκδικήσουν το Αλμπ-Βαμ.

"Θέλουν να μας επιτεθούν επειδή δεν θέλουν διεκδικήσουμε εμείς την κατοχή της αλ-Μπαμπ", δήλωσε ο Τζούμα.

Ως αποτέλεσμα, οι ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία συχνά στοχεύουν το Μπαμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές