Κόσμος

Συντετριμμένη η οικογένεια του μακελάρη: «Αλλαξε μετά τα ταξίδια του στην Ευρώπη»


«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, δεν ξέρουμε τι να σκεφθούμε», δήλωσε η Μαρί Φιτζέραλντ, γιαγιά του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Ταράντ.

«Είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθούμε πως κάποιος από την οικογένειά μας μπορεί να κάνει ένα τέτοιο πράγμα. Ο κόσμος κατέρρευσε... συντετριμμένοι, αυτή είναι η λέξη» είπε η γιαγιά του μακελάρη, μιλώντας στο Channel 9 που την επισκέφθηκε στο σπίτι της, στην αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Αλλαξε μετά τα ταξίδια του στην Ευρώπη»

Ως γνωστόν, ο Μπρέντον Ταράντ που γεννήθηκε στην Αυστραλία, μετά τον θάνατο του πατέρα του, ξεκίνησε να κάνει ταξίδια ανά τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη όπου φέρεται να ξεκίνησε να ελκύεται από τη νεοφασιστική ιδεολογία.

«Από τη στιγμή που ταξίδεψε στο εξωτερικό, τότε ήταν νομίζω που αυτό το αγόρι άλλαξε, τελείως», δήλωσε η γιαγιά του, η οποία πρόσθεσε πως στη διάρκεια της εφηβείας του ο Μπρέντον Ταράντ ενδιαφερόταν κυρίως για βιντεοπαιχνίδια.

Πάντως πριν ένα χρόνο, λέει η γιαγιά του, που επέστρεψε για τα γενέθλια της αδερφής του, δεν φαινόταν να έχει αλλάξει, καθώς «έμοιαζε ακριβώς ο ίδιος», είπε.

Ο Μπραντ Ταραντ ξεκινώντας το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Η αδελφή και η μητέρα του Μπρέντον Ταράντ, που ζουν στην περιοχή, τέθηκαν υπό αστυνομική προστασία και ακόμη και τα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, δήλωσε η γιαγιά του Ταράντ.

«Η αστυνομία κάνει το καθήκον της και τις προστατεύει, αυτό έχουν ανάγκη», είπε.

Ο θείος του Μπρέντον Ταράντ, Τέρι Φιτζέραλντ, δήλωσε πως η οικογένεια έμαθε για τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς από την τηλεόραση. «Στην αρχή, είπα ‘Όχι, δεν είναι δυνατόν’, όμως στη συνέχεια είδα τη φωτογραφία του», είπε.
https://twitter.com/9NewsMelb/status/1107176286928068608?ref_src=twsrc%5Etfw

1,5 εκατ. βίντεο φρίκης κατέβασε το Facebook

Οι εικόνες φρίκης που μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο μέσω facebook, προκάλεσε την αντίδραση της δημοφιλούς πλατφόρμας καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι υπάλληλοι του facebook «κατέβασαν» περί το 1,5 εκατομμύριο βίντεο, τα οποία εικόνιζαν τις δραματικές στιγμές από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία.

«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν» στο Διαδίκτυο, ανέφερε σε tweet αργά χθες Σάββατο το Facebook.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports.

Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...