Εθνικά θέματα

Συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας με δημιουργία ναυτικού σταθμού

Υπογράφεται σε λίγες ημέρες η σύμβαση για τη δημιουργία ναυτικού ναυστάθμου στην Κύπρο (βάση Φλωράκης) της Γαλλίας.

Τη δημιουργία γαλλικής ναυτικής βάσης συμφώνησαν πρόεδροι των δύο χωρών Εμανουέλ Μακρόν και Νίκος Αναστασιάδης και προβλέπει πέραν της βάσης και διευκολύνσεις στα γαλλικά πολεμικά πλοία.

Σημειώνεται ότι τη βάση αυτή ζήτησαν οι Γάλλοι, οι οποίοι έχουν συμφέροντα στην ΑΟΖ Κύπρου.

Ενήμερη για την δημιουργία γαλλικής ναυτικής βάσης στην Κύπρο είναι και η ελληνική κυβέρνηση.

Πάντως προτού ακόμα υπογραφεί η συμφωνία πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου δύο γαλλικά μαχητικά προκαλώντας ανησυχία ανάμεσα στους κατοίκους (που δεν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει).

Το κυπριακό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι τα γαλλικά μαχητικά πραγματοποίησαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος στην περιοχή του Αεροδρομίου Λάρνακας, για αναγνώριση του διαύλου προσγείωσης, στο πλαίσιο της άσκησης.

Πρόκειται για άσκηση αναγκαστικής προσγείωσης στην περιοχή, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, χωρίς να αποκλείονται τέτοιου είδους φαινόμενα να γίνουν ορατά και στο Αεροδρόμιο Πάφου. «Η κυπριακή κυβέρνηση παραχώρησε διευκολύνσεις σε γαλλικά μαχητικά τα οποία βρίσκονται σε αεροπλανοφόρο στην περιοχή της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...