Εθνικά θέματα

Συγκίνησαν τα τρία αδελφάκια που παρέλασαν στα Αντικύθηρα μετά από 22 χρόνια (εικόνες)

Μετά από 22 χρόνια στην μικρή πρωτεύουσα των Αντικυθήρων, τον ποταμό παρήλασαν μαθητές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. 

Η Αναστασία, η Σταματία και ο Ιάκωβος έκαναν περήφανους τους 25 κατοίκους του νησιού, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα τρία αδέλφια είναι οι μοναδικοί μαθητές στο σχολείο του νησιού που επαναλειτούργησε φέτος καθώς οι γονείς τους με καταγωγή από το νησί αποφάσισαν να εγκατασταθούν στα Αντικύθηρα για να προσφέρουν ποιότητα ζωής στα παιδιά τους.

Παρέλαση τριών μαθητών στα Αντικύθηρα

Ο Διονύσης Ανδρόνικος, επαγγελματίας φωτορεπόρτερ, με την οικογένεια του εγκαταστάθηκαν φέτος στο μικρό νησί δίνοντας νέα πνοή στον τόπο. Το σχολείο λειτούργησε μετά από 22 χρόνια. Παιδικές φωνές και παιχνίδια ζωντάνεψαν τον ποταμό.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες στο νησί ζούσαν λιγότεροι που 20 μόνιμοι κάτοικοι με τον νεότερο να έχει ηλικία 55 ετών.

Η μητρόπολη Κυθήρων σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές έχει εκπονήσει σχέδιο για την εγκατάσταση πολύτεκνων οικογενειών στο νησί ώστε να ξαναζωντανέψουν τα ακριτικά Αντικύθηρα.

Η παρέλαση έγινε μετά από 22 χρόνιαΗ παρέλαση έγινε μετά από 22 χρόνια

Η Αναστασία, η Σταματία και ο Ιάκωβος έκαναν περήφανους τους 25 κατοίκους του νησιού, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα

Τα τρία παιδιά στην εκκλησίαΤα τρία παιδιά στην εκκλησία

Ο Διονύσης Ανδρόνικος, επαγγελματίας φωτορεπόρτερ, με την οικογένεια του εγκαταστάθηκαν φέτος στο μικρό νησί δίνοντας νέα πνοή στον τόπο

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ