Κόσμος

Στον «άξονα του κακού» η Άγκυρα - Άσκηση του ΝΑΤΟ στοχοποίησε την Τουρκία - «Οι ΗΠΑ θέλουν να μας διαμελίσουν»

Μετρημένες φαίνεται ότι θα είναι οι μέρες του πολυχρονεμένου σουλτάνου Ερντογάν και της Τουρκίας, μετά τα σχέδια του ΝΑΤΟ κατά της χώρας. 

Οι  σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας κατευθύνονται προς μια μεγάλη και σφοδρή «θύελλα» αναφέρουν σήμερα πολλοί αμυντικοί αναλυτές και ειδικοί στις ΗΠΑ, ενώ  έχει ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός εξουδετέρωσης του τουρκικού δικτατορικού καθεστώτος αλλά και ο πιθανός διαμελισμός της χώρας λόγω Κουρδιστάν.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα μεγάλη τουρκική εφημερίδα αρχικά, για το επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί με την νατοϊκή άσκηση Trident Juncture-και αφορούσε την στοχοποίηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (αφού Νατοϊκός επιτελής τον είχε τοποθετήσει στους «εχθρούς» της συμμαχίας), ανταποκρίνονταν τελικά  στην πραγματικότητα, σημαίνοντας αυτόματα συναγερμό στην Άγκυρα.

Κατά την διάρκεια τότε της άσκησης του ΝΑΤΟ στην φάση της ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης που ακολούθησε τις στρατιωτικές ασκήσεις  Trident Juncture, τον Νοέμβριο του 2018, το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε ένα εξώφυλλο των περιοδικών Times, στο οποίο απεικονίστηκε ο Erdoğan μαζί με τον Ρώσο και Ούγγρο ηγέτες Πούτιν και Ορμπάν ως «εχθρός».

Οι  Times περιέγραφαν τον Ερντογάν ως «πανίσχυρο», ηγέτη που κυβερνάει με την άσκηση απειλών και βίας  .

Η άσκηση Trident Juncture ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2018 και ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο, μιας και περιλάμβανε 50.000 στρατιώτες σε μια περιοχή που εκτείνονταν από τη Βαλτική Θάλασσα έως την Ισλανδία. Περίπου 250 αεροσκάφη, 65 σκάφη και μέχρι 10.000 οχήματα συμμετείχαν στα παιχνίδια wargames.

Το προηγούμενο σχέδιο του ΝΑΤΟ σε άσκηση αφορούσε επίθεση της συμμαχίας  στην Τουρκία, γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Πρόκειται για την σκανδαλώδης στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ το 2017, η οποία στόχευε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ένας αξιωματικός του νορβηγικού στρατού είχε βάλει το πορτρέτο του Ατατούρκ στον «κατάλογο των εχθρικών ηγετών» ως «δικτάτορα» του «Skolken», μιας φανταστικής εχθρικής χώρας, κατά τη διάρκεια  άσκησης με τη βοήθεια υπολογιστή.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε επίσης ένα παίγνιο πολέμου και λαϊκής εξέγερσης που  υποτίθεται ότι ξέσπασε  μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης κατά του  ηγέτη της υποτιθέμενης χώρας «Skolken», η οποία απεικόνιζε την Τουρκία, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Ένας ψεύτικος λογαριασμός που δημιουργήθηκε από έναν Νορβηγό  αξιωματικό τουρκικής καταγωγής ήταν μέρος του σεναρίου.

Ο αξιωματικός δημιούργησε ένα ψεύτικο λογαριασμό με την επωνυμία "RTerdogan" και εντόπισε τον Ερντογάν ως  ως "εχθρό του ΝΑΤΟ", ο οποίος φέρεται να έκανε  συμφωνίες που βλάπτουν το ΝΑΤΟ.

Στο γενικότερο σενάριο της άσκησης υπήρχαν αξιοσημείωτες ομοιότητες μεταξύ της φανταστικής χώρας του Skolken και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το σενάριο, η χώρα-Skolken είχε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην προσπάθειά της να αγοράσει τα αμυντικά συστήματα S-400, ενώ λόγω αυτού του γεγονότος οι αξιωματούχοι της χώρας αυτής είχαν αναπτύξει πρόσφατα στενότερες σχέσεις με την Ρωσία.

Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ κήρυξε πόλεμο εναντίον της υποτιθέμενης χώρας-Skolken, δηλαδή της Τουρκίας.

Αν και το ΝΑΤΟ επιχείρησε να κρύψει το σκάνδαλο, ανακοινώνοντας  ότι «τα γεγονότα ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών ενός ατόμου και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του ΝΑΤΟ», οι λεπτομέρειες αποκάλυψαν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ότι αυτή η άσκηση απευθύνονταν ειδικά στην Τουρκία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΝΑΤΟ ετοιμάζει σε σενάρια όλες τις επικείμενες δραστηριότητες του, ειδικά σε χώρες μεγάλου βεληνεκούς και προετοιμάζει όλες τις λεπτομέρειες σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι η Τουρκία του Ερντογάν αποτελεί μέγα θέμα για την συμμαχία και τα σχέδια της και θα αντικατασταθεί με το νέο κράτος, αυτό  του Κουρδιστάν σε εύλογο χρονικό διάστημα όπως αναγράφεται σε πολλά ξένα ΜΜΕ εδώ και χρόνια.

https://youtu.be/XPbg0CtNVlQ

https://youtu.be/Vk3tkpOx4iI?t=18

https://youtu.be/STxQlUozgr8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές