Διατροφή

Στη σοκολάτα λέμε «ναι» και ιδού οι λόγοι!

Είναι γευστική, την αγαπάμε όλοι. Μπορεί να παχαίνει λίγο αλλά κάνει θαύματα για την υγεία!

Είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Κάποιοι την αποκαλούν και «σπουδαιότερη ανακάλυψη του ανθρώπου» και ίσως να μην έχουν άδικο. Είναι η βάση όλων των γλυκών. Η υπέροχη σοκολάτα.

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για οτιδήποτε μια βασική ερώτηση πριν συνεχίσουμε:

Από τη στιγμή που απάντησες την πρώτη επιλογή έχεις κάθε λόγο να συνεχίσεις. Αν πάλι απάντησες το δεύτερο, τότε έχουμε κάποιες πληροφορίες που θα ‘θελες να μάθεις.

Διότι αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσουμε για οποιαδήποτε σοκολάτα, αλλά για την υγείας. Ένα γλυκό παρεξηγημένο το οποίο διχάζει τους σοκο-λάτρεις (σόρι για το λογοπαίγνιο). Είτε τη μισούν, είτε τη λατρεύουν. Ενδιάμεση οδός δεν υπάρχει.

Το Men’s Health προσπάθησε να γεφυρώσει αυτό το χάσμα δίνοντάς μας 4 δυνατούς λόγους για τους οποίους αξίζει να στρέψεις την προσοχή σου προς το μέρος της.

Κωδικός Μαγνήσιο: Το 68% των ανθρώπων μπορεί να μην πάρει τις σωστές ποσότητες μαγνησίου, ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας για πάνω από 300 σωματικές διαδικασίες. Αν λοιπόν υπάρχει αυτή η πιθανότητα, η μαύρη σοκολάτα ενδέχεται να δώσει τη λύση. Διότι με λίγες μπουκιές έχεις καταφέρει να αποκτήσεις αρκετά από τα γραμμάρια μαγνησίου που συνιστώνται την ημέρα στον άνθρωπο (γύρω στα 400g).

Φίλος της Καρδιάς Η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων σοκολάτας μπορεί να εμποδίσει τον κίνδυνο διάγνωσης ενός ανθρώπου με κολπική μαρμαρυγή ( μια συχνή και επικίνδυνη μορφή καρδιακής αρρυθμίας). Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Χάρβαρντ διαπιστώθηκε ότι όσο περισσότερη σοκολάτα τρώει κανείς (έως ένα όριο), τόσο μειώνει την πιθανότητα να διαγνωσθεί με κολπική μαρμαρυγή.

Για να έχεις πάντα το μυαλό συγκεντρωμένο: Όσοι θέλουν ο εγκέφαλός τους να αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, καλό είναι να βάλουν τη σοκολατίτσα στη ζωή τους. Αυτό διότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας, γεγονός που είναι ανεξάρτητο από την ηλικία, άλλες παραμέτρους του τρόπου ζωής και την τυχόν ύπαρξη καρδιαγγειακού προβλήματος υγείας.

Το καλύτερο σνακ πριν την προπόνηση Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η μαύρη σοκολάτα είναι από τις πλέον υγιεινές τροφές που μπορείς να καταναλώσεις πριν από την προπόνηση. Η μαύρη σοκολάτα δίνει το κατάλληλο boost και ενέργεια στον εγκέφαλο καθώς τον τροφοδοτεί με το συστατικό της ντοπαμίνης, η οποία προκαλεί μια θετική αύρα στο μυαλό και μια παραπάνω όρεξη για άθληση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ