Κυβέρνηση

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Πολάκη: Βάζει πλάτη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Πλέον το Σώμα καλείται να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του Πολάκη, σύμφωνα με όσα ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Στην κατάθεσή του στις δικαστικές αρχές, ο Γιάννης Στουρνάρας ουσιαστικά «έκαψε» τον αναπληρωτή υπουργό. Ο διοικητής της ΤτΕ φέρεται να εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους από τα εξής, όπως φέρεται να είπε, αντικειμενικά περιστατικά.

1. Στο ότι ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.

2. Επίσης, ο κ. Πολάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μπορούσε από μνήμης να κάνει τη μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα. Επίσης, ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

3. Την ίδια στιγμή τόνισε ότι αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής και όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

4. Ο κ. Στουρνάρας ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ακόμα ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Με το που έγινε γνωστή η απόφαση του εισαγγελέα να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε νέα δριμύτατη επίθεση κατά της Δικαιοσύνης. Όπως πάντα, μέσω Facebook. Εκεί έγραψε:

«ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ, ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!!!ξερουμε γιατι το κάνατε σημερα» αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook υποστηρίζοντας ότι η δικογραφία κατατέθηκε στη Βουλή «για να μην φανεί το θέμα των 241 εκατομμυρίων ευρω που δεν εισέπραξαν απο τις φαρμακευτικες εταιρείες απο το 2006-10 οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αποκαλύψαμε σημερα με την υπουργό εργασίας Εφη Αχτσιογλου.»

Ουσιαστικά εμφανίζεται να αποδίδει σκοπιμότητες στη διαδικασία της εισαγγελικής έρευνας ενώ συνολικά στην μακροσκελή ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμός καταφέρεται κατά δικαστών, εισαγγελέων και ανακριτών, υποστηρίζοντας ευθέως ότι μεροληπτούν κατά την εξέταση των υποθέσεων που αναλαμβάνουν και συγκεκριμένα ότι καθυστερούν σκόπιμα όσες έχει «καταγγείλει» ο ίδιος, ενώ την ίδια στιγμή εκδικάζουν «με ρυθμούς πολυβόλου» όσες είναι εναντίον του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...