Ελληνοτουρκικά

Στην Τουρκία ο Κατρούγκαλος -Τι θα πει για το Κυπριακό

Στην Τουρκία θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο κ. Κατρούγκαλος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο θα έχουν συνάντηση στην περιοχή της Αττάλειας.

Στη λιτή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ τονίζεται ότι κατά την επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου οι δυο υπουργοί θα συζητήσουν «για διμερή και περιφερειακά ζητήματα».

Παρά ταύτα, σύμφωνα με διαρροές του ελληνικού ΥΠΕΞ, το βασικό θέμα στη συνάντηση αναμένεται να είναι οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

Στο δημοσίευμα της Hurriyet υπενθυμίζεται η πρόσφατη, διήμερη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, κατά την οποία είχε επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Κυπριακό στο επίκεντρο

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που αυτές τις ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, υποστήριξε, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ότι θα ζητήσει από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου «να ακούσω πιο συγκεκριμένες απόψεις, γιατί δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της άλλης πλευράς».

Οπως επεσήμανε ο Ελληνας ΥΠΕΞ βούληση της Ελλάδας και της Κύπρου είναι «να λυθεί το Κυπριακό... χθες».

Αυτό, εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, μπορεί να επιτευχθεί αν ξεκινήσει μια άτυπη, προπαρασκευαστική, αρχικά, συζήτηση ώστε να καταγραφεί πρόοδος «που θα μας επιτρέψει όταν ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις να αξιοποιήσουμε όλη την πρόοδο που έχει γίνει στο Κραν Μοντανά».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...