Αρχείο

Στα άκρα ο "πόλεμος" ΗΠΑ-Ρωσίας: Η Ουάσινγκτον εκτελεί το σχέδιο «Δούρειος Ίππος» - Υπό τον έλεγχο του "Deep State" δεκάδες χώρες

Καταγγελία με κάθε επίσημο τρόπο έκανε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλέριος Γκερασίμωφ για το σχέδιο της Ουάσιγκτον, με την κωδική ονομασία «Δούρειος ίππος», το οποίο διαβρώνει κράτη ολόκληρα, τα οποία «καταλαμβάνουν» οι ΗΠΑ με πολιτικούς–μαριονέτες ξεπουλώντας στην συνέχεια τα πάντα.     

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν στην Ρωσία, βασιζόμενοι σε προδότες εντός της χώρας», δήλωσε ο αντιστράτηγος και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την κυοφορούμενη «ρωσική άνοιξη», την οποία ετοιμάζουν οι Αμερικανοί στο Λάγκλευ και το αμερικανικό Πεντάγωνο εδώ και μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει μια νέα στρατηγική πολέμου με την αρχαία ελληνική ονομασία "Δούρειος Ίππος"», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και πρώτος αναπληρωτής υπουργός άμυνας στρατηγός Valery Gerasimov.

Ο Ρώσος στρατηγός μίλησε για το αμερικανικό τρομερό σχέδιο σε συνέδριο σχετικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας υβριδικής στρατιωτικής στρατηγικής.

«Η ουσία της έγκειται στην ενεργό χρήση των δυνατοτήτων μαζικών διαμαρτυριών από την αποκαλούμενη πέμπτη φάλαγγα, εντός της χώρας-στόχου για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ ταυτόχρονα έχουμε ταυτόχρονη και «επίθεση» του ΠΟΕ για τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν την επισιτιστική και εμπορική επιβίωση του κράτους», δήλωσε ο Γκερασίμοφ.

Ο ίδιος επικαλούμενος απόρρητα σχέδια του Κρεμλίνου για τον αμερικανικό υβριδικό πόλεμο εντός χώρας τόνισε ότι, «η Ρωσία είναι πανέτοιμη να αποτρέψει οποιαδήποτε τέτοια στρατηγική από τις ΗΠΑ».

«Τα τελευταία χρόνια, Ρώσοι στρατιωτικοί επιστήμονες, μαζί με το Γενικό Επιτελείο, έχουν αναπτύξει ειδικές εννοιολογικές προσεγγίσεις για να εξουδετερώσουν τις επιθετικές ενέργειες δυνητικών αντιπάλων, όπως οι ΗΠΑ», είπε Ο Γκερασίμωφ.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η απάντηση της Ρωσίας βασίζεται σε μια «ενεργητική αμυντική στρατηγική», η οποία (δεδομένου του αμυντικού χαρακτήρα της ρωσικής στρατιωτικής φιλοσοφίας) προβλέπει μια σειρά μέτρων για την εξουδετέρωση προληπτικά, των αποκαλούμενων υβριδικών απειλών για την ασφάλεια του κράτους.

Σημείωσε ότι το σκεπτικό ακριβώς όλων αυτών των αναπτυσσόμενων μέτρων, αποτελούν το επιστέγασμα πολύχρονης δουλειάς στρατιωτικών επιστημόνων, ενώ είναι ένας από τους τομείς προτεραιότητας για την εξασφάλιση της εσωτερικής κρατικής ασφάλειας.

«Πρέπει να είμαστε μπροστά από τον εχθρό στην ανάπτυξη της στρατιωτικής στρατηγικής, και να κινούμαστε ένα βήμα πριν από αυτόν», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Δούρειος ίππος του αμερικανικού Πενταγώνου

Η νέα στρατηγική του Πενταγώνου ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Αρχηγό του Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγό Ντέιβιντ Γκολντφίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα είναι οι ΗΠΑ «να μην χτυπήσουν τις ισχυρές, αλλά τις αδύναμες πλευρές του εχθρού».

Έτσι, σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό, ο αμερικανικός στρατός θα επιτύχει "ασύμμετρα πλεονεκτήματα" σε σχέση με τον εχθρό, (όλο αυτό το σχέδιο πρώτα απ 'όλα, αναφέρεται στις χώρες-στόχους, δηλαδή την Ρωσία και την Κίνα), όπου σύμφωνα με τον Goldfine, αυτές οι δύο χώρες είναι και οι κύριες απειλές των ΗΠΑ που ώθησαν το Πεντάγωνο να αναπτύξει αυτό το σχέδιο.

Ο αμερικανικός στρατός και οι πολιτικοί κατονομάζουν συνεχώς τη Ρωσία ως μία από τις σοβαρότερες απειλές για την αμερικανική κοσμοκρατορία, αν και η ρωσική ηγεσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν, κάτι φυσικά που δεν ισχύει στην πραγματικότητα, διότι η Μόσχα προσπαθεί να "απλωθεί ξανά στα εδάφη των χωρών του πρώην "Συμφώνου της Βαρσοβίας".

Όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, όλες οι εργασίες για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας έχουν μόνο έναν στόχο: "τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας και των πολιτών της, ώστε κανείς να μην μπορεί να σκεφτεί όχι μόνο την επιθετικότητα εναντίον της χώρας, αλλά ούτε να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μέθοδο πίεσης εναντίον της" .

Τα σχέδιο αυτό των ΗΠΑ για την προσπάθεια περιορισμού της ισχύος Ρωσίας και Κίνας έχει δοκιμαστεί άκρως επιτυχημένα σε αρκετές χώρες εδώ και μεγάλο διάστημα, με σκοπό να τελειοποιηθεί.

Τελευταία δοκιμή του «Δούρειου ίππου» ήταν στο Ιράν πριν μερικούς μήνες ενάντια στο δικτατορικό θρησκευτικό καθεστώς των Αγιατολάδων, χωρίς όμως πολύ μεγάλη επιτυχία.

Εκτιμήσεις ειδικών φέρουν αυτού του είδους τα σχέδια να έχουν επιτυχία οπουδήποτε αλλού εκτός από Ρωσία, Κίνα, Β.Κορέα, λόγω της φύσεως των καθεστώτων αυτών, που δεν παίρνουν χαμπάρι ούτε από οικονομικές κυρώσεις ούτε από τίποτε άλλο, διότι κινούνται με την λογική της υπερδύναμης.

https://youtu.be/KnD2cq_G6uo?t=1

https://youtu.be/it_WNP8u_Mo?t=1

https://youtu.be/I9_KtMm6gQU?list=UU8HJZNfDPoySgW9DN3YGNaA&t=3

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ