Τεχνολογία

Σοκ προκαλεί δήλωση Ισπανού βιολόγου-γενετιστή: "Ναι, είναι δυνατή η κλωνοποίηση του Μέσι"

Σε κάποιους μπορεί να φαίνεται ακόμη μία μακρινή ιδέα, αυτή της κλωνοποίησης, όμως, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Αρχείου Γονιδιώματος, έρχεται να τους κάνει να πιστέψουν. Ο δρ. Αρκάντι Ναβάρο, αποκάλυψε πως βάσει των τωρινών τεχνικών μπορεί να κλωνοποιηθεί ο 32χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να απολαμβάνετε δύο Λιονέλ Μέσι αντί για έναν;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Αρχείου Γονιδιώματος, δρ. Αρκάντι Ναβάρο, η σημερινή τεχνολογία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του Αργεντινού άσου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «AS», o δρ. Ναβάρο τόνισε χαρακτηριστικά πως «ναι, θα μπορούσαμε να κλωνοποιήσουμε τον Μέσι με τις υπάρχουσες τεχνικές και το αποτέλεσμα θα ήταν κάτι αρκετά παρόμοιο με αυτόν. Θα ήταν σαν να έχουν γεννηθεί δύο δίδυμοι και να έχουν καταψυχθεί για 20 ή 30 χρόνια».

Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση πως ένας πιθανός Μέσι Νο.2 θα έπρεπε να περάσει από την ίδια διαδικασία ανάπτυξης για να φτάσει να γίνει σαν τον Μέσι που όλοι θαυμάζουμε σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο δρ. Ναβάρο τόνισε πως «ο κλώνος θα είχε τις ίδιες προοπτικές, όμως τα προσόντα του Μέσι έχουν ένα γενετικό συστατικό, όπως κι άλλα, τα οποία βασίζονται στην εκπαίδευση και το περιβάλλον».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο Μέσι δεν είναι αυτός που είναι λόγω της γενετικής, αλλά και λόγω όλων όσων έχει ζήσει, της εκπαίδευσης του, της ζωής του στη La Masia (σ.σ. η ποδοσφαιρική ακαδημία της Μπαρτσελόνα), και της υποστήριξης που είχε. Τα γονίδια μας δίνουν προοπτική, αλλά είναι δικής μας υπόθεση να τα δουλέψουμε».

Για την ώρα πάντως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, καθώς βάσει του καταστατικού του ΟΗΕ από το 1995 η ανθρώπινη κλωνοποίηση είναι παράνομη, οπότε οι αμυντικοί μπορούν, για την ώρα, να κοιμούνται ήσυχοι…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...