Αρχείο

Σε ετοιμότητα η Μόσχα - Ρώσος αξιωματούχος: «Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν μεταφέρουν ισλαμιστές τρομοκράτες κοντά στα ρωσικά σύνορα»

Το γεωπολιτικό και στρατιωτικό παρασκήνιο του κύριου γεωπολιτικού στόχου των ΗΠΑ από το 1990, την Υπερκαυκασία, και τις προσπάθειες πρόκλησης εστιών συγκρούσεων, δημοσιοποιεί ο ρωσικός τύπος, στηλιτεύοντας τον πραγματικό ρόλο Τούρκων και Αζέρων (Τούρκων δηλαδή) κατά Ρωσίας-Αρμενίας.

Με τη βοήθεια τρομοκρατικών οργανώσεων, Άγκυρα και Μπακού και υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ υλοποιούν την μεταφορά Τζιχαντιστών της Συρίας στην περιοχή της Υπερκαυκασίας με στόχο το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας, το Ιράν αλλά και τον κινεζικό δρόμο του μεταξιού.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τους θρησκευτικούς ηγέτες και την ιρακινή πολιτική ελίτ στη Βαγδάτη, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι δήλωσε ότι «οι τρομοκράτες μπορεί να συνεχίσουν να δημιουργούν προβλήματα για τους κατοίκους της περιοχής επειδή οι Αμερικανοί έχουν αλλάξει τα σχέδιά τους», «τώρα μεταφέρουν τρομοκράτες στο Αφγανιστάν και τον Καύκασο». Αυτές οι δηλώσεις του επικεφαλής της ιρανικής κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη.

«Από καιρό γνωρίζουμε ότι οι σκληροί και εμπειροπόλεμοι ισλαμιστές τρομοκράτες μεταφέρονται στο Αφγανιστάν.

Όσον αφορά τη συσσώρευση δυνάμεων τρομοκρατών στον Καύκασο, αυτό είναι ένα σοβαρό μήνυμα. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία μιας μεγάλης τρομοκρατικής ομάδας στον Καύκασο μπορεί να πραγματοποιηθεί για τους ακόλουθους σκοπούς.

Πρώτον, στο Αζερμπαϊτζάν εκτελούνται στρατιωτικές ασκήσεις, με το πρόσχημα των οποίων είναι δυνατή η μεταφορά πρόσθετων ισλαμιστικών δυνάμεων στην πρώτη γραμμή.  

Ακριβώς εκεί μπορούν να μετακινηθούν ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες που μεταφέρθηκαν από τη Μέση Ανατολή. Αυτό θα επιτρέψει στο Μπακού να μειώσει τις απώλειες μεταξύ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Τουρκία είναι αρκετά ικανοποιημένη που η επίθεση θα συνεχίζεται στα βάθη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Απαντώντας στα προβλήματα στο Idlib, οι Τούρκοι μπορούν να εντείνουν τις εχθροπραξίες στον Υπερκαυκασία (σχέδιο Οθωμανικής αυτοκρατορίας).

 Το πρόβλημα είναι ότι η φαινομενική επιτυχία αυτής της κίνησης του Αζερμπαϊτζάν μπορεί να μετατραπεί σε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα απέναντι σε ισλαμιστές τρομοκράτες που θα ξεφύγουν εντελώς από τον έλεγχο.

Τότε ολόκληρη η επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν θα μετατραπεί σε «Συρία», τόσο για τους πολίτες όσο και για το ίδιο το Αζερμπαϊτζάν.

Δεύτερον, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αδρανείς πυρήνες ισλαμιστών τρομοκρατών στο Νταγκεστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

Στο Αζερμπαϊτζάν, οι ομάδες ισλαμιστών-δολοφόνων ζουν στα δάση και στα ορεινά χωριά των βόρειων περιοχών της δημοκρατίας.

Είναι πιθανό αυτές οι ομάδες μάχης να φτάσουν στο Αζερμπαϊτζάν από το Νταγκεστάν. Όλα αυτές οι ομάδες στη συνέχεια θα εξαπλωθούν στον Βόρειο Καύκασο και στο Ιράν», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος Ισμαήλ Σαμπάνοφ, σλυμβουλος του Πούτιν και μέλος των μυστικών υπηρεσιών.

Η αποσταθεροποίηση της κατάστασης στο Ιράν, στα νότια σύνορα της Ρωσίας και σε όλο τον Καύκασο αποτελεί μία από τις προτεραιότητες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το φαράγγι του Πάνκησι στη Γεωργία, από όπου περίπου 200 μαχητές πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS στη Συρία. Η περιοχή αυτή μπορεί να αποτελέσει σημείο διέλευσης για τη μεταφορά δυνάμεων προς το Αζερμπαϊτζάν και στο Νταγκεστάν, δηλώνει ο ίδιος.

Όταν τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός, οι καταστρεπτικές αυτές δυνάμεις θα βάλουν "φωτιά" σε ολόκληρο τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία.

Χωρίς τη συμμετοχή και βοήθεια της Τουρκίας, το σενάριο αυτό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Κάθε δημοκρατία που θα υποστηρίζει αυτήν την επιχείρηση τελικά θα είναι πολύ κοντά στην απώλεια της κρατικής εξουσίας της. Η Ρωσία και το Ιράν πρέπει να είναι έτοιμες για οποιαδήποτε εξέλιξη της κατάστασης, καταλήγει ο Ρώσος αξιωματούχος ειδικός.

Ο Ισμαήλ Σαμπάνοφ είναι μέλος του Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας για τις διακρατικές σχέσεις και πρόεδρος του δημοσίου οργανισμού «Talysh Diaspora of Russia».

Σύμφωνα με προ ημερών άρθρο μας, πολεμικές προετοιμασίες πραγματοποιεί και ο Ρωσικός στρατός σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού άμυνας Σ.Σοιγκού, ο οποίος προετοιμάζει τις ρωσικές δυνάμεις για επιχειρήσεις στα νότια της χώρας όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια από τον ρωσικό τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέο μέτωπο στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, με την μεταφορά σταδιακά 40.000 τζιχαντιστών στο Αφγανιστάν με πρώτο κύριο στόχο το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν.

Εκτιμάται λοιπόν ότι, ίσως να βλέπουμε όμως ένα ωραίο «παραμύθι» από τουρκικής πλευράς σε σχέση με την Ρωσία και την δήθεν φιλία από πλευράς Ερντογάν, ο οποίος έχει σταθερά σχέδια υλοποίησης του σχεδίου αναβίωσης της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Στην ανάλυση αυτή έχουμε δύο ειδήσεις που συντείνουν σε αυτό το πιθανό σενάριο.

Πρώτον έχουμε αναβολή της συνάντησης Τσαβούσογλου-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για μέσα Απριλίου, χωρίς αναφερθεί η αιτία.

Δεύτερον οι απροσδόκητα «σίγουρες» δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για την παραλαβή F-35 την στιγμή που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι S-400-F-35 δεν θα πάνε «μαζί» ποτέ.

Εκτιμάται ότι πίσω από την κόντρα Ερντογάν και ΗΠΑ διαδραματίζεται ένα τεράστιο υπόγειο παιχνίδι με διακύβευμα της Υπερκαυκασία και το Ιράν.

Εφόσον επιβεβαιωθούμε ξανά, η ρωσική οργή κατά της Τουρκίας θα είναι τουλάχιστον αμείλικτη και άκρως καταστροφική, σύμφωνα και με τα χριστιανικά μελλούμενα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ