Κοινωνία

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα της Κρήτης - Πλησιάζει σε σπίτια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τις 15:00 το μεσημέρι στην περιοχή ανάμεσα στη Δημοτική Κοινότητα Σχοινοκαψάλων και την τοποθεσία Μαύρος Κόλυμπος.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως έως 8 Μποφόρ. Για την κατάσβεσή της κλήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νομό Λασιθίου και το Ηράκλειο, καθώς και εθελοντές της περιοχής.

Η περιοχή αυτή είναι κατάφυτη από πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκηπίων, ενώ υπάρχουν και κατοικίες εξοχικές και κύριες. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων. Το μέτωπο της πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών βοριάδων έχει μεγαλώσει, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφή.

Η φωτιά έχει φτάσει πεντακόσια μέτρα βόρεια της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας - Σητείας, πάνω από σπίτια και θερμοκήπια της παραλιακής ζώνης, όπου δίνεται η μάχη από τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις για να μην κινδυνεύσουν περιουσίες και άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...