Κόσμος

Σενεγαλέζος στην Ιταλία επιχείρησε να κάψει μαθητές για να σταματήσει τους «θανάτους στη Μεσόγειο»


Φωτιά σ’ ένα σχολικό με 51 μαθητές και γονείς τους έβαλε ένας Ιταλός οδηγός σενεγαλέζικης καταγωγής.

Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και αβλαβείς, αν και 14 εξ’ αυτών -12 μαθητές και δύο ενήλικες- διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή των καπνών.
https://twitter.com/RaiNews/status/1108361351624384512?ref_src=twsrc%5Etfw

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, που είχε ρίξει βενζίνη μέσα στο λεωφορείο κι έβαλε φωτιά φωνάζοντας ότι θέλει να σταματήσει «τους θανάτους στη Μεσόγειο».

https://youtu.be/a1_m_2zY3WQ

Σύμφωνα με τη Repubblica o 47χρονος Ουσέινου Σάι πήρε την ιταλική υπηκοότητα το 2004 και έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο.
https://twitter.com/SergioSierra67/status/1108357795215220747?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο οδηγός επρόκειτο να οδηγήσει τους μαθητές δύο τάξεων γυμνασίου σε γυμανστήριο, αλλά άλλαξε πορεία στη διαδρομή και σύμφωνα με επιβάτες του σχολικού κάποια στιγμή άρχισε να ουρλιάζει κρατώντας στα χέρια ένα μπιτόνι με βενζίνη κι έναν αναπτήρα. Ένα από τα παιδιά κατάφερε να καλέσει την αστυνομία με το κινητό του και λίγο αργότερα κατέφθασαν στο σημείο. Ο 47χρονος τους αντιλήφθηκε και την ώρα που έβαζε φωτιά στο σχολικό, εκείνοι κατάφεραν να σπάσουν τα πίσω παράθυρα και να βγάλουν τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...