Αθλητισμός

Σέρχιο Αραούχο: Οι ελιγμοί της ΑΕΚ - Αδιανόητα λεφτά, «θυσιάζει» παικταρά!

Το καλοκαιράκι έρχεται παρέα με τον Σέρχιο Αραούχο και την Αεκ! 

Διαχρονική η "καψούρα". Φέτος, ξεκινάει όπως όλα δείχνουν στις αρχές της άνοιξης. Αραούχο είναι αυτός. Και κάθε αναφορά στο όνομά του, δημιουργεί… ρίγη στους φιλάθλους της Ένωσης. Κακά τα ψέματα -και ακόμη καλύτερη η αλήθεια- η παραμονή του Εκι Πόνσε είναι δύσκολη για την Ενωση. Πολύ δύσκολη. Απαιτεί συνεχόμενες υπερβάσεις, συγκυρίες που δεν είναι στο χέρι των "κιτρινόμαυρων", ακόμη και (που λέει ο λόγος)... συναστρία.

Την προσπάθεια της η ΑΕΚ δεδομένα θα την κάνει (ακόμη δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως...), ωστόσο, εκ των πραγμάτων, το plan b επιβάλλεται να υπάρχει αναφορικά με την ενίσχυση στην γραμμή κρούσης των "κιτρινόμαυρων". Και αυτό, από νωρίς νωρίς φέτος, έχει ονοματεπώνυμο, προσωποποιείται στον "Τσίνο".

Σημερινό δημοσίευμα της (έγκυρης σε θέματα της ομάδας) "Ωρας" φέρνει για πρώτη φορά (φέτος) στο προσκήνιο το όνομα του Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος δεν πωλήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης μεταγραφικής περιόδου (ούτε καν, όπως φημολογούνταν, έφτασαν προτάσεις από Κίνα και MLS) και με τη Λας Πάλμας να μην υλοποιεί το άκρως φιλόδοξο και δαπανηρό πλάνο για διεκδίκηση ανόδου στην Πριμέρα, λογικό είναι, να στραφεί σε περιστολή εσόδων την ερχόμενη σεζόν.

Ξεκινώντας με το να βγάλει στο "σφυρί" ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά της στοιχεία, τον Σέρχιο Αραούχο δηλαδή, ο οποίος επέστρεψε, πείστηκε να παραμείνει και επέκτεινε το συμβόλαιό του το περασμένο καλοκαίρι (πέραν των οικογενειακών του θεμάτων) και με την προοπτική της Πριμέρα, αλλά και του εγγυημένου χρόνου συμμετοχής (που για διάφορους λόγους φέτος, δεν υφίσταται).

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ λοιπόν, σπρώχνουν τον "Τσίνο" στην έξοδο από τα Κανάρια. Δεδομένη η δική του προτίμηση στην Ένωση, δεδομένη και αδιαμφισβήτητη η αποδοχή του στη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της περυσινής πρωταθλήτριας. Οι προϋποθέσεις λοιπόν, σαφώς και υπάρχουν. Το θέμα είναι πως η Λας Πάλμας δε θα είναι εύκολη διαπραγματεύτρια. Δυο φορές παραχώρησε δανεικό τον παίκτη, να το κάνει και τρίτη, τώρα, τη δεδομένη στιγμή, μοιάζει και ακούγεται δύσκολο.

Για μεταγραφή ας μη το συζητήσουμε καλύτερα. Αν για τον Πόνσε επιβάλλονται υπερβάσεις, για τον Σέρχιο Αραούχο, τουλάχιστον βάσει των αξιώσεων της Λας Πάλμας, θα χρειαστούν εις διπλούν. "Όπλο" όμως της ΑΕΚ σε μια τέτοια διαπραγμάτευση; Η επιθυμία του "Τσίνο". Και σαν θέλουν η νύφη και ο γαμπρός…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ