Εθνικά θέματα

Ρήγας: «Αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα τα εξωφρενικά που μπορεί να λέει η Τουρκία»

«Περιφρουρούμε πλήρως και αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του στο πρώτο πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες.

Όπως ανέφερε, «τα όποια δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή αναγνωρίζονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Ό,τι υπερβαίνει τα παραπάνω και όσα εξωφρενικά μπορεί να ισχυρίζεται η γείτονα χώρα, αντιμετωπίζονται με τρόπο απόλυτο, ψύχραιμο και αποφασιστικό. Περιφρουρούμε πλήρως και αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Εμείς δε θα σταματήσουμε να λειτουργούμε με τον τρόπο που λειτουργούμε, όσο κι αν η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για ενδοτισμό. Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και φιλίας και ταυτόχρονα απόλυτης υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτή είναι η απάντηση και αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα και για αυτό - δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεται η Τουρκία - στην ευρύτερη περιοχή αποτελούμε πυλώνα σταθερότητας, γεγονός που αναγνωρίζεται απ' όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, κ. Ρήγας παρατήρησε ότι «έχει δικαίωμα ως Έλληνας πολίτης να έχει και άποψη και συμμετοχή στα κοινά. Ο Πέτρος Κόκκαλης, ανεξάρτητα από το όνομά του, κρίνεται και θα κριθεί από τη στάση του και από τις αρχές που θα υπερασπίσει. Είναι μια εξαιρετική επιλογή και μια εξαιρετική συμπόρευση στο μέτωπο που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή».

Απαντώντας δε στις κατηγορίες της ΝΔ περί διαπλοκής σχολίασε ότι «όσοι διατηρούν κομματικά γραφεία με πληρωμένα νοίκια από εφοπλιστές, όσοι έχουν συγγενείς που εταιρείες τους χρηματοδοτούνται από κοινά offshore ταμεία με εφημερίδες, όσοι έχουν άμεση και απόλυτη σχέση με μεγαλοπαράγοντες της χώρας και θεωρούν την κοινωνία ιδιοκτησία τους, δεν δικαιούνται να ομιλούν περί διαπλοκής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...