Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δημιουργώντας το… ασταμάτητο

Όταν οι Μιλγουόκι Μπάκς αντιμετώπισαν την εξαιρετική άμυνα των Τζαζ στις αρχές του μήνα, το πλάνο του προπονητή της Γιούτα, Κουίν Σνάιτερ, ήταν να μην μαρκάρεται στην περιφέρεια ο Αντετοκούνμπο προκειμένου να του αποτραπεί η διείσδυση, έτσι ώστε να επιχειρεί σουτ τριών πόντων.

Εάν και εφόσον επέλεγε να σουτάρει, τότε η δουλειά του αμυντικού ήταν να βγει γρήγορα και να τον μαρκάρει. Όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Giannis σημείωσε ένα τρίποντο, ένας από τους σκάουτερς έγειρε πίσω στην καρέκλα του και πιάνοντας το κεφάλι του είπε: «Όταν θα μπορεί να πετυχαίνει αυτά τα τρίποντα με συνέπεια, δεν θα μπορεί να τον μαρκάρει κανείς».

Σε ηλικία 24 χρόνων, ο Αντετοκούνμπο έχει ήδη υπάρξει ο πιο βελτιωμένος παίκτης της λίγκας, αρχηγός του All-Star game, ενώ εφέτος, είναι ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο του MVP. Το εντυπωσιακό, είναι πως έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς και κυρίαρχους παίκτες του ΝΒΑ, στη χρυσή εποχή των τριπόντων, χωρίς ο ίδιος να έχει αξιόπιστο σουτ, έξω από τα 6.75 μέτρα. Ωστόσο, η πρόοδος του ως σουτέρ αυτήν την σεζόν, με την προσεκτική καθοδήγηση και ενθάρρυνση του προπονητή του, Μάικ Μπούντενχολζερ, έχει μόλις αρχίσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ