Ελληνοτουρκικά

Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά - Ετοιμάζουν σκηνικό σύγκρουσης με εντολή Ερντογάν

Πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά, λίγη ώρα μετά από την προκλητική ρητορική Ερντογάν για τις πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο.

Οι εν λόγω παραβιάσεις προφανώς έγιναν μετά από εντολή της Άγκυρας και δη του Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος λίγη ώρα νωρίτερα προχώρησε σε εκ νέου αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχία στο Αιγαίο.

Σχεδόν παράλληλα με τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, δύο F-16 από την τουρκική πολεμική αεροπορία πέταξαν προκλητικά πάνω από δύο ελληνικά νησιά!

Στις 10:06 το πρωί της Παρασκευής δύο τουρκικά F-16 πέταξαν 25.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και δύο λεπτά αργότερα το ίδιο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέρασε σε ύψος 28.000 ποδών πάνω από τη νήσο Παναγιά, που βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών.

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, «σηκώθηκαν» και προχώρησαν σε υπερπτήσεις στις Οινούσσες, που είναι σύμπλεγμα νησιών στο Βόρειο Αιγαίο, παίρνοντας όμως την γνωστή «απάντηση» από τα ελληνικά μαχητικά.

Παρόλο που τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά Οινουσσών σε μεγάλο ύψος, τα εχθρικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά ετοιμότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Προέδρος Ερντογάν «επιτέθηκε» κατά της Ελλάδας, αναφορικά με τις πτήσεις και τις αναχαιτίσεις που λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο.

Ο Ερντογάν θεωρώντας «τσιφλίκι» του το Αιγαίο μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις που γίνονται καθημερινά στον ελληνικό εναέριο χώρο και το «θράσος» των ελληνικών μαχητικών.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν μίλησε στο Ηaberturk και είπε όταν ρωτήθηκε αν θα παραλάβει η Τουρκία του S-400 και θα τους ενεργοποιήσει όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300:

«Η Ελλάδα», είπε, «αν είναι απαραίτητο θα ενεργοποιήσει τους S-300». Για τις πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο είπε: «Μα σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουν.

Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειωθούν στο Αιγαίο βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε «γιατί τα απογειώσατε»».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...