Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Μετά την 25η επιστρέφει άγρια κακοκαιρία

Ο καιρός φαίνεται πως έκανε το… χατήρι όσων μετέχουν ή παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Από την Τρίτη όμως το σκηνικό θα θυμίσει ξανά χειμώνα.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση την ερχόμενη εβδομάδα και θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα την Πέμπτη. Παράλληλα, από την Τρίτη αναμένονται βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ:

Την Τρίτη (26/3) αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο. Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, από το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, από τα βόρεια, την Τετάρτη (27/3). Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα στα νότια πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Παράλληλα παροδικά χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά.

Την Πέμπτη (28/3) η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Νεφώσεις αναμένονται, παροδικά αυξημένες, και τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, πιθανώς τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι στα νότια.

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρεια χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Επίσης, την Πέμπτη οι βοριάδες αναμένεται να φτάσουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...