Πολιτική

"Προοδευτικότητα" σε όλο της το μεγαλείο: Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των Εβραίων για το Ολοκαύτωμα!

Για ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί, σχεδόν αποκλειστικά, τα εύσημα του προοδευτικού κόμματος, δηλώσεις όπως αυτές του Θεοδόση Πελεγρίνη για το Ολοκαύτωμα θα έπρεπε να θεωρούνται απαράδεκτες.

Μάλιστα, αν είχαν γίνει σε άλλη ευρωπαϊκή ή δυτική χώρα θα προκαλούσαν σεισμό και θα είχαν δυσάρεστες συνέπειες για τον εν λόγω πολιτικό.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρώην υπουργός, πρώην πρύτανης ήταν το 2015 υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, τελευταίος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έγινε υφυπουργός Παιδείας και παρέμεινε μέχρι το Νοέμβριο του 2016.

Ο κ. Πελεγρίνης την 15η Σεπτεμβρίου του 2016 δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «οι Εβραίοι πέτυχαν να ταυτίσουν το Ολοκαύτωμα προς την τραγική μοίρα του έθνους των, προκειμένου να αναδείξουν τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος εις βάρος των, με απώτερο στόχο να προκαλέσουν την οργή εναντίον εκείνων που εγκλημάτησαν κατά της εθνικής των υπόστασης και την συμπάθεια του πολιτισμένου κόσμου για όσα υπέστησαν. Με υπομονή και επιμονή εξασφάλισαν την οικειοποίηση του Ολοκαυτώματος έτσι, ώστε να διεκδικήσουν την δικαίωσή τους».

Με τον τρόπο αυτό, ο πρώην πρύτανης εξέφρασε την άποψη ότι οι Εβραίοι εκμεταλλεύτηκαν το Ολοκαύτωμα, άποψη που συναντάται μόνο στους κύκλους των αρνητών του Ολοκαυτώματος ή ακροδεξιούς πολιτικούς.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και ο κ. Πελεγρίνης κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να ζητήσουν την παραίτησή του. Μετά από τις αντιδράσεις, ο Πελεγρίνης δήλωσε πως ανέφερε εκ παραδρομής τη λέξη «οικειοποίηση» αντί της λέξης «ανάδειξη».

Σήμερα ο κ. Πελεγρίνης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές Μαίου 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...