Αθλητισμός

Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της Formula 1: Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής; (Βίντεο)

Ξεκίνησε ο νέος αγώνας και όπως φαίνεται η χρονιά θα πάει καλά για τον Bottas.

Από άλλη Mercedes το περιμέναμε κι άλλη πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού καθώς ο Valtteri Bottas ήταν ο νικητής του Grand Prix Αυστραλίας, εναρκτήριου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Σε έναν αγώνα με πολλές μάχες αλλά λιγοστά απρόοπτα (είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 4 φορά τα τελευταία 12 χρόνια δεν είχαμε αυτοκίνητο ασφαλείας), ο Φινλανδός ουσιαστικά κέρδισε τον αγώνα στα πρώτα 500 μέτρα. Εκκίνησε πολύ καλά, προσπέρασε τον pole man Lewis Hamilton, έστριψε πρώτος και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Ο Bottas που προέρχεται από μία μέτρια σεζόν, έκανε αλάνθαστο αγώνα επί 58 γύρους, χτίζοντας νωρίς διαφορά και διαχειρίζοντας τη με άνεση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Και παράλληλα με τη νίκη, σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο που από φέτος χάριζε σε οδηγό και ομάδα από ένα βαθμό!

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1107167184277639168

«Δεν ξέρω τι συνέβη, δεν έχω λόγια. Ήταν σίγουρα ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου. Ένιωθα πολύ καλά και το μονοθέσιο μου ήταν πολύ καλό», είπε ο Φινλανδός. Ο teammate του τον πλαισίωσε στο 1-2 των ασημί βελών, όντας όμως 20 δευτερόλεπτα μακριά!

«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για την ομάδα. Ο Valtteri έκανε έναν απίστευτο αγώνα και άξιζε τη νίκη σήμερα», σχολίασε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Max Verstappen, με το ρίσκο (;) της Red Bull Racing να περάσει στο στρατόπεδο της Honda να φαίνεται πως πιάνει. Εκτός από αξιοπιστία, ο Ολλανδός είχε και ταχύτητα. Αρκετή για να προσπεράσει εντός πίστας τη Ferrari του Sebastian Vettel και να καταδιώξει τη W10 του Hamilton!

«Χρειάστηκε να προσπεράσω τον Sebastian για να ανέβω στο βάθρο κι αυτό δεν είναι εύκολο σε αυτό το σιρκουί. Το ότι ξεκινήσαμε τη σεζόν με μία θέση στο βάθρο και σε μάχη με τις Mercedes, είναι πολύ καλό για εμάς», είπε ο Ολλανδός.

Ήταν η πρώτη φορά από τον Καναδά το 2008 που ένα μονοθέσιο με κινητήρα Honda βρέθηκε έστω και προσωρινά στην πρωτοπορία, η πρώτη φορά από το Σίλβερστοουν την ίδια χρονιά που κέρδισε μία θέση στο βάθρο (τότε με τον Rubens Barrichello). Παράλληλα ήταν το έκτο συνεχόμενο βάθρο για τον Verstappen και το πρώτο του στην Αυστραλία!

Όσο για τη Scuderia, αφού οι οδηγοί της απέφυγαν οριακά την επαφή στην πρώτη στροφή, παρά τα τεχνάσματα της δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε στο βάθρο. Ο Vettel επεδίωξε το undercut και μπήκε για αλλαγή ελαστικών μόλις στον γύρο 14 (έβαλε τη μέση γόμα) ενώ ο Charles Leclerc περίμενε μέχρι τον γύρο 29, για να βάλει τη σκληρή! Στα τελικά στάδια του αγώνα ο Μονεγάσκος πλησίασε τον teammate του που είχε αργό ρυθμό, προφανώς με τα ελαστικά του καταπονημένα, ωστόσο δεν πίεσε πραγματικά για να κερδίσει θέση.

Συναρπαστική ήταν η μάχη στο μέσο της κατάταξης, εκεί όπου αποδείχθηκε πως οι διαφορές ανάμεσα στην τέταρτη και την ένατη ομάδα θα είναι πολύ μικρές. Τελικά στην έκτη θέση βρέθηκε ο Kevin Magussen για λογαριασμό της Haas, που έδωσε πολλές μάχες από τις οποίες βγήκε νικητής.
https://twitter.com/F1/status/1107160579939155969

Πίσω του -αλλά ένα γύρο πίσω από τον νικητή- πλασαρίστηκε ο Nico Hulkenberg, με τη Renault να περιμένει περισσότερα από μία έβδομη θέση στην πρεμιέρα, παρά τις κακές κατατακτήριες. Όμως για τον Daniel Ricciardo ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα καθώς έχασε την εμπρός αεροτομή της R.S.19 στην εκκίνηση και αναγκάστηκε σε πρόωρο pit stop ενώ στον γύρο 31 η γαλλική ομάδα αποφάσισε να τον αποσύρει για προληπτικούς λόγους, βλέποντας πράγματα στην τηλεμετρία.

Σε ένα τρενάκι πίσω του, ακολούθησαν η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen, η Racing Point του Lance Stroll και η Toro Rosso του Daniil Kvyat που συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

https://twitter.com/F1/status/1107152431392145410

Στη σύντομη λίστα των εγκαταλείψεων, εκτός από τον Ricciardo ήταν ο Romain Grosjean που για πολλοστή φορά είδε ένα τροχό του να… φεύγει από τη θέση του, αυτή τη φορά τον εμπρός αριστερά. Όσο για τον Carlos Sainz, στο γύρο 11 είδε καπνούς να τυλίγουν το πίσω μέρος της McLaren-Renault.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ