Βαλκάνια

Πολύ γέλιο: Ο «άσπαστος»... κωδικός του υπολογιστή του προέδρου του Κοσόβου (βίντεο)


O κωδικός του προέδρου του Κοσόβου, Χάσιμ Θάτσι, είναι ο… 123456 ή ο λίγο πιο δύσκολος… QWERTY. Πώς αντέδρασαν οι χρήστες του Twitter σ’ αυτή την αποκάλυψη.

Στην… αποκάλυψη του «password» για τον προσωπικό του υπολογιστή, προχώρησε άθελά του ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χάσιμ Θάτσι.

Η «διαρροή» έγινε χάρη σε μία… λήψη για τις ανάγκες τηλεοπτικού γυρίσματος. Το συγκεκριμένο απόσπασμα δημοσιεύτηκε στο Twitter, με αποτέλεσμα οι χρήστες των social media να μαντεύουν τον συνδυασμό των κουμπιών από τις κινήσεις των δαχτύλων του Θάτσι.
https://twitter.com/lopp/status/1105857421648510978?ref_src=twsrc%5Etfw
​Το επικρατέστερο σενάριο φέρει να χρησιμοποιεί τον κωδικό «123456». Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες από τον κλάδο της διαδικτυακής ασφάλειας, ισχυρίζονται ότι ο κωδικός θα μπορούσε να είναι… λίγο πιο πολύπλοκος: «QWERTY».
https://twitter.com/jankovicsrb/status/1105749902636826624?ref_src=twsrc%5Etfw
​Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο τηλεοπτικό απόσπασμα αφορούσε εκπομπή του σταθμού «Vijesti», η οποία ήταν αφιερωμένη στον πρόεδρο του Κοσόβου.

https://twitter.com/aris_ada/status/1105835839538581510?ref_src=twsrc%5Etfw
​Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις στο Twitter ήταν… ευφάνταστες. Χαρακτηριστικά, ένας χρήστης εξέφρασε την ελπίδα το Κοσσυφοπέδιο να μην διαθέτει πυρηνικά όπλα, ενώ ορισμένοι άλλοι παραδέχθηκαν ότι διαθέτουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Πάντως, σε μία πιο ψύχραιμη προσέγγιση, ένας άλλος χρήστης σχολίασε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο συγκεκριμένος υπολογιστής δεν εμπεριέχει κάποια σημαντική πληροφορία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές