Πολεμικό Ναυτικό

Ποιος είναι ο Κυβερνήτης του Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ (S-119) που λαχτάρησε τους Τούρκους στο Στενό της Χίου; (βίντεο)


Κάποτε κάποιος μεγάλος είχε πει ότι ένας Λοχίας θα σώσει την Τιμή της Ελλάδας …Αλλά εκείνος που λαχτάρησε τους Τούρκους και έκανε το Τούρκικο Περιπολικό Ανοιχτής θάλασσας να την κοπανήσει για το Τσεμέ ,τυχαίνει να είναι Πλωτάρχης του ΠΝ

Ο λόγος για τον νεαρό Πλωτάρχη ΠΝ Π.Β Κυβερνήτη του Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ (S-119) τύπου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» που επέλεξε να αναδυθεί δίπλα στο Τούρκικο ,που για μια ακόμη φορά έπλεε ντουγρού για Παραβίαση των Εθνικών μας Υδάτων!

Η Ανάδυση του Υποβρυχίου μας που κανείς εκτός του Κέντρου Επιχειρήσεων δεν γνωρίζουν που ακριβώς πλέουν ,πάνω- κάτω απο την επιφάνεια της Θάλασσας , έκανε το Τούρκικο να περνάει στην Οριογραμμή με το βλέμμα προς την Μικρασιατική ακτή και όχι προς το νησί της Χίου ,όπως είχε συνηθίσει

Η Επίδειξη Σημαίας και Κυριαρχίας από το Ελληνικό Υποβρύχιο στην Οριογραμμή του Αρχιπελάγους δεν είναι τυχαία …Ενώ και Υ/Β του ΠΝ εθεάθη την 16 Μαρτίου να αναδύεται και στο νησί της Λήμνου ,αυτή τη φορά κοψοχολιάζοντας και τους Λημνούς που πίστεψαν οτι ήταν Τουρκικό!

Πανικός προκλήθηκε το πρωί στο παλαιό λιμάνι της Μύρινας, όταν κάτοικοι είδαν ξαφνικά μπροστά τα μάτια τους ένα υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού να έχει βγει στον αφρό

Κάποιοι ανησύχησαν γιατί νόμιζαν ότι είναι τούρκικο και άλλοι πιο καθησυχαστικοί διαβεβαίωσαν ότι είναι Ελληνικό Τελικά το μόνο σίγουρο είναι ότι έκανε την βόλτα του ανοιχτά της νήσου Λήμνου και εξαφανίστηκε

Ο Πλωτάρχης ΠΝ Π.Β Κυβερνήτης του Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ καθώς και το 35μελές πλήρωμα του Υποβρυχίου μας ,απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο οτι στο Αρχιπέλαγος κανείς δεν πλέι μόνος του και κανείς δεν είναι ασφαλής, όπως πιστεύουν κάποιοι ψευτοτσαμπουκάδες στην απέναντι ακτή !!!

ΟΠΛΙΣΜΟΣ των Υ/Β τύπου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Τα Υ/Β του Πολεμικού Ναυτικού τύπου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» είναι εξοπλισμένα με 8 τορπιλοσωλήνες. Η μεγάλη ποικιλία όπλων και το προηγμένο σύστημα διευθύνσεως βολής «SINBANDS» καθιστούν το Υ/Β ικανό να προσβάλλει οποιοδήποτε στόχο.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Ένας μεγάλος αριθμός αντλιών, συμπιεστών και βοηθητικών μηχανημάτων εξυπηρετεί το Υ/Β σε όλες τις λειτουργικές ανάγκες του.

SONAR

Ο εξοπλισμός SONAR ενός Υ/Β είναι το ζωτικότερο σύστημα στο σκοτεινό κόσμο του βυθού. Είναι τα μάτια του. Το SONAR των Υ/Β τ. «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», είναι της Γερμανικής εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK. Αποτελείται από SONAR ενεργητικής και παθητικής ερεύνης και συσκευή παθητικής μέτρησης απόστασης.

ΠΛΗΡΩΜΑ

Τα Υ/Β τύπου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»,απαριθμούν 35μελές πλήρωμα (περίπου) εκ των οποίων 6-7 Αξιωματικοί ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι μόνιμοι Υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, πλήν ενός στρατέυσιμου ειδικότητος Ιατρού.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Τα Υ/Β τύπου. «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» μπορούν να μεταφέρουν αρκετά τρόφιμα για τη σίτιση του τριακοταπενταμελούς πληρώματός τους για 50 ημέρες, ενώ δεν υφίσταται πρόβλημα στη χρησιμοποίηση νερού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ