Ελληνοτουρκικά

«Πληρωμένη» απάντηση Αποστολάκη σε Χ. Ακάρ: «Σοβαρέψου, μην πετάς ρουκέτες για εντυπωσιασμό» - «Πρόσεχε τι λες»

Ως «ρουκέτες για εντυπωσιασμό», δίχως ίχνος σοβαρότητας, χαρακτήρισε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομότιμού του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι το Αιγαίο και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία.

Ο κ. Αποστολάκης κάλεσε τον Τούρκο υπουργό Αμυνας να σοβαρευτεί και υποστήριξε ότι όταν οι αρχές του διεθνούς δικαίου αμφισβητούνται τότε θα πρέπει να προβληματιζόμαστε.

«Οπως βλέπετε οι δηλώσεις του Ακάρ, παρόλο που είμαστε σε περίοδο που αγωνιζόμαστε να βρούμε τρόπους για να χαμηλώσει η ένταση, μας ξαφνιάζουν με κάτι καινούριο, με πράγματα που δεν βασίζονται στη λογική» ανέφερε αρχικά ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Η αρχή της Ελλάδος είναι ότι σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οταν οι αρχές αυτές αμφισβητούνται θα πρέπει να προβληματιστούμε» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης ενώ καταλήγοντας ανέφερε:

«Θεωρώ ότι δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα σε τέτοιες δηλώσεις. Θα πρέπει να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε. Να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό».

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΑΚΑΡ

Ακάρ: Μας ανήκει η θάλασσα και ο βυθός του Αιγαίου και της Κύπρου

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα καθώς μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα αλλά και ότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένα πρότζεκτ στη Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία, ήρθε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.

Σε μία νέα έξαρση εθνικισμού, μίλησε εκ νέου για την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία συμπεριέλαβε το Αιγαίο και την Κύπρο τονίζοντας: «Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός» σχολίασε, κάνοντας έμμεση αναφορά στο περιστατικό με την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ