Κόσμος

Πατέρας Μάξιμος: Ο Ορθόδοξος ιερέας με τα dan στο καράτε (Βίντεο)


Ποιος είπε πως η ψυχική καλλιέργεια δεν μπορεί να συνδυαστεί με την σωματική ρώμη;

Αυτός είναι ο π. Μάξιμος Pastuhov. Πρόκειται για Ρώσο Ορθόδοξο ιερέα που έχει μαύρη ζώνη στο καράτε και έχει στεφθεί και πρωταθλητής στην άρση βαρών! Όταν δεν διδάσκει το ποίμνιό του στην ενορία του που βρίσκεται στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας, ο 41χρονος κάθεται… κάτω από την μπάρα!

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την προπόνηση με βάρη πριν από οκτώ χρόνια, έχει ήδη αποκτήσει τον τίτλο Master of Sport – έναν τίτλο με κύρος σε όλη τη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές χώρες. «Η άρση βαρών δεν είναι ένα απλό άθλημα, είναι τρόπος ζωής για εμένα», λέει ο π. Μάξιμος. «Συμπληρώνει την κύρια απασχόλησή μου ως ιερέας και το ποίμνιό μου με υποστηρίζει. Δεν επηρεάζει καθόλου το έργο μου στην εκκλησία αφού αφιερώνω τον ελεύθερο χρόνο μου στην προπόνηση ».
Δείτε το βίντεο που καταγράφει την καθημερινότητα του π. Μάξιμου:

Πριν από οκτώ χρόνια, ο π. Μάξιμος δημιούργησε ένα αθλητικό σωματείο που ονομάζεται Ορθόδοξος Αθλητικός Σύλλογος του Αγίου Iosaf Belgorodskiy, το οποίο προπονεί νέους άνδρες και παιδιά της περιοχής.

Ο ιερέας υποστηρίζει ότι οι πιστοί υποστηρίζουν τα γυμναστήρια του, επειδή καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό έργο επιτελούν στη διαμόρφωση των νέων. Πριν από την άρση βαρών ο πρωτότυπος Ρώσος Ιερέας ασχολούταν κυρίως με τις πολεμικές τέχνες και είχε πάρει μάλιστα μαύρη ζώνη στο Bushido (έναν τύπο ιαπωνικής πολεμικής τέχνης) .

Πλέον ο π. Μάξιμος προπονείται στην άρση βαρών για δύο ώρες την ημέρα και προπονεί άλλους στον αθλητικό σύλλογο που έχει ιδρύσει, τρεις φορές την εβδομάδα.

«Το νεότερο μέλος του συλλόγου μας είναι 12 και το μεγαλύτερο 23 ετών», λέει. «Παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για όλους τους 18χρονους στη Ρωσία, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στο σύλλογο αφού την ολοκληρώσουν. Ο στόχος του συλλόγου μας όμως δεν είναι μόνο η παραγωγή μυών αλλά, παράλληλα, η πνευματική και ηθική ανάπτυξη των αθλητών μας. Πάνω απ΄ όλα επιδιώκουμε να προωθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής», επισημαίνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ