Κόσμος

Παπαγάλοι εθίστηκαν στο όπιο και μετέτρεψαν σε κόλαση την ζωή των χωρικών - Δείτε τα βίντεο

Όσο παράλογο ή τρελό και να ακούγεται είναι η πραγματικότητα. Τα ναρκωτικά επιδρούν στα ζώα όπως ακριβώς και στους ανθρώπους.

Σμήνη «εξαρτημένων» παπαγάλων έχουν σημάνει συναγερμό σε χιλιάδες αγρότες της βόρειας Ινδίας, καθώς οι επιδρομές με λεία την πλούσια σοδειά τους έχουν γίνει καθημερινότητα.

Με εφιάλτη δίχως τέλος παρομοιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στα χωράφια τους, χιλιάδες καλλιεργητές όπιου στην επαρχία Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, καθώς σμήνη εθισμένων στο όπιο παπαγάλων, τους έχουν φέρει στα όρια της απόγνωσης και της οικονομικής καταστροφής.

Πιο συγκεκριμένα, καλλιέργειες οπίου χιλιάδων στρεμμάτων γίνονται καθημερινά στόχος των εθισμένων πτηνών, τα οποία όχι μόνο αρπάζουν τους καρπούς από τα οπιούχα φυτά αλλά πολλές φορές τα ξεριζώνουν ολόκληρα και πετούν μακριά, κρατώντας τα στα ράμφη και τα νύχια τους.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Οι Ινδοί αγρότες έχουν κάνει απελπισμένες προσπάθειες για να προστατέψουν την μοναδική πηγή εισοδήματος, όμως όλες έχουν στεφθεί από αποτυχία, καθώς οι παπαγάλοι καταφέρνουν κάθε φορά να αντιμετωπίσουν τις παγίδες των αγροτών και να κλέψουν την πολύτιμη σοδειά τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποτελέσματα της κατανάλωσης οπίου από τους παπαγάλους είναι σχεδόν ταυτόσημα με αυτά που παρουσιάζουν κι οι άνθρωποι, καθώς όχι μόνο τους προκαλεί μία στιγμιαία υπερδιέγερση αλλά εθίζονται στο όπιο σε τέτοιο βαθμό, που αγνοούν χαρακτηριστικά οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής.

https://video.dailymail.co.uk/video/mol/2019/02/25/3219800279998286617/1024x576_MP4_3219800279998286617.mp4

https://www.youtube.com/watch?v=uy7XfKIzsjk

Στο κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές αλλά και στο γειτονικό Ραζαστάν, οι καλλιέργειες οπίου θεωρούνται από τις πιο προσοδοφόρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο παραπάνω κρατίδια συντηρούν ολόκληρη την ινδική παραγωγή οπίου, η οποία κάθε χρόνο αποφέρει πολλά δις δολάρια στην οικονομία της χώρας, με τις αρχές να υπόσχονται στους απελπισμένους χωρικούς την λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφισή τους από τους καθημερινούς εισβολείς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...