Αθλητισμός

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0 - Ασταμάτητος για το αήττητο ο «δικέφαλος» (βίντεο)

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ υποδέχθηκαν τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου», με το σύνθημα «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές»! Αυτά δύο ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Στο φινάλε της βραδιάς η κατάμεστη από σχεδόν 30.000 κόσμο Τούμπα τους αποθέωσε εκ νέου, καθώς οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο και την άνετη νίκη τους με 3-0 επί του Ατρόμητου το σύνθημα.

Οι «ασπρόμαυροι» απέχουν 11 βαθμούς πριν από την στέψη τους ως πρωταθλητές Ελλάδας 2018-19 και τίποτα δεν φαίνεται να τους σταματά.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Φουλ επίθεση από το ξεκίνημα του αγώνα για τον ΠΑΟΚ, με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα να είναι η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου» στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Δημήτρης Λημνιός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στον τετρακέφαλο και ξεκίνησε βασικός στην ηλιόλουστη Τούμπα, όπου ο «Δικέφαλος», παρά τις απουσίες των Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Πέλκα, ήθελε να φτάσει στην 21η νίκη στο πρωτάθλημα διατηρώντας το αήττητο και τη διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Ο Ατρόμητος πήγε στην Τούμπα με επτά απουσίες βασικών (Ρισβάνης, Μέγιερι, Ουγκράι, Μούγιακιτς Χατζηισαΐας, Κουλούρης, Ουάρντα) αλλά τον Νταμίρ Κάναντι να παρατάσσει μια ενδεκάδα που δεν μπήκε στο γήπεδο με στόχο να χαλάσει το παιχνίδι, αλλά να το παίξει επιδιώκοντας ένα πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 7' ο Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ, η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο, αλλά το πλασέ του Μάντσον έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη!

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το 1-0, αλλά ο Θεοδωράκης με εντυπωσιακή απόκρουση είπε «όχι» στον Βιεϊρίνια, ο οποίος από την «άσπρη βούλα» θέλησε να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Άκπομ σε ανατροπή του από τον Κατράνη (16’).

Οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν νωρίς νωρίς αντιμέτωποι και με το πρόβλημα του Μαουρίσιο, ο οποίος τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση και έγινε αλλαγή με τον Σάχοφ στο 22ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν στη σωστή θέση και στη βολίδα του Βιεϊρίνια (24’) με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές.

«MADE IN PORTUGAL»… 1-0

Η λύση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 38’ και είχε πορτογαλική σφραγίδα. Από το μαγικό πόδι του Αντρέ Βιεϊρίνια η μπάλα έφτασε συστημένη στο κεφάλι του Σέρτζιο Ολιβέιρα, με τον 26χρονο Πορτογάλο χαφ να την στέλνει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Θεοδωράκη για το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Τσούμπα Άκπομ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά από επαφή και ανατροπή του Μάντσον, με τον Βιεϊρίνια να μην πηγαίνει στην εκτέλεση, αλλά να την αναλαμβάνει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και αυτός να ευστοχεί κάνοντας το 2-0.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Κάναντι έβγαλε τον Κατράνη και πέρασε τον Μανούσο στη θέση του, σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο τρίτο γκολ, με τον Άκπομ να πετάει στα σκουπίδια την υπέροχη ενέργεια και πάσα του Μπίσεσβαρ (53’), ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπρούνο αστόχησε, με τον Πασχαλάκη, ουσιαστικά, εξουδετερωμένο και άδεια την εστία!

ΣΒΙΝΤΣΕΡΣΚΙ ΚΑΙ… ΓΚΟΛ

Ο Λουτσέσκου προχώρησε στη δική του κίνηση και απάντησε με την είσοδο του Γιαννούλη, αντί του μέτριου Ενρίκε, τοποθετώντας τον Βιεϊρίνια στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Σ’ ένα διάστημα όπου κυριαρχούσε η μορφή του Φερνάντο Βαρέλα, ο Ατρόμητος απειλούσε με μακρινά σουτ, ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του 2-0.

Απλά, ο Κάρολ Σβιντέρσκι με το… καλησπέρα στο ματς επιβεβαίωσε ότι έχει επαφή με το γκολ, ο άνθρωπος είναι σκόρερ, πως να το κάνουμε, κάτι που το έδειξε στη φάση του 82’ όταν σκόραρε στην πρώτη επαφή με την μπάλα. Ο Σάχοφ έκλεψε την μπάλα, ο Μπίσεσβαρ την έστρωσε στον Πολωνό επιθετικό, ο οποίος δίχως δεύτερη σκέψη την έστειλε στα δίχτυα.
MVP: Ακόμη μια ηγετική εμφάνιση από τον απολαυστικό Φερνάντο Βαρέλα, που ήταν πραγματικός «βράχος» της «ασπρόμαυρης» άμυνας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα εκτός από σκόρερ του πρώτου γκολ ήταν πανταχού παρών και αυτός που έδινε τις περισσότερες λύσεις στη μεσαία γραμμή. Δίπλα του ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά κέρδισε δύο πέναλτι και πολλές μονομαχίες.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κάναντι δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση του νεαρού Κατράνη και το έδειξε αφήνοντάς τον στα αποδυτήρια με το ξεκίνημα του β΄ μέρους.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Θεοδωράκης έβαλε κακό βαθμό στον εαυτό του, παρά τις επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο, με το απίστευτο λάθος που κάνει στο ξεκίνημα της φάσης από το οποίο προήλθε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εκ προοιμίου η παρουσία του Αλιγιάρ Αγκάγιεφ αποτέλεσε ένα ξεχωριστό γεγονός στη σημερινή αναμέτρηση, αφού ο ρέφερι από το Αζερμπαϊτζάν και οι βοηθοί του, Αφίκ Αμιράλι και Ρζα Μαμάντοφ, ήταν οι πρώτοι ξένοι διαιτητές που σφυρίζουν φέτος αγώνα του Ατρομήτου. Στο 15’ σωστά καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Άκπομ από τον Κατράνη, στον οποίο χάρισε την κίτρινη. Οι βοηθοί του έχασαν κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ενώ υπάρχει επαφή και ανατροπή στο 45’ όταν ο Μάντσον ανέτρεψε για δεύτερη φορά τον Άκπομ εντός μεγάλης περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Μπρούνο από τον Σάχοφ, με τον Αζέρο διαιτητή να είναι κοντά στη φάση, να έχει ξεκάθαρο οπτικό πεδίο με τη φάση και να λέει «παίζεται». Σωστή και η δεύτερη κίτρινη στον Μπρούνο που πάτησε τον Μπίσεσβαρ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος και πλέον μετράει αντίστροφα μέχρι την στέψη του ως πρωταθλητής Ελλάδας. Ο Ατρόμητος των πολλών απουσιών δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία των «ασπρόμαυρων», που στις επόμενες έξι αγωνιστικές θέλουν να κατακτήσουν 11 βαθμούς. Κι όλα δείχνουν ότι θα το πετύχουν.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Μαουρίσιο (22’ Σάχοφ), Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Ενρίκε (63’ Γιαννούλης), Άκπομ (80’ Σβιντέρσκι).
Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Θεοδωράκης, Κατράνης (46’ Μανούσος), Στρούγγης (58’ Κωτσόπουλος), Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, Ούμπιδες (84’ Κορτ), Μπρούνο, Ενσικουλού.

https://www.youtube.com/watch?v=u3xF7fHjlng

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...