Επιστήμη

Πίσω στη γη το διαστημόπλοιο Crew Dragon - Δείτε το βίντεο

Ολοκλήρωσε το ταξίδι του και επέστρεψε πίσω από εκεί που ξεκίνησε το διαστημόπλοιο της εταιρείας του Έλον Μασκ Space X.

Επέστρεψε πίσω στη Γη το αμερικανικό διαστημόπλοιο «Crew Dragon», της εταιρείας του Έλον Μασκ Space X.

Με την αποστολή αυτή ολοκληρώθηκε η πρώτη του μη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα.

Η αποστολή ανοίγει τον δρόμο για επανδρωμένες αποστολές μελλοντικά, με την πλησιέστερη τον Ιούλιο όπως έχει προγραμματισθεί.

Το διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ επέστρεψε σήμερα έπειτα από το ταξίδι του διάρκειας πέντε ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Συγκεκριμένα, το διαστημόπλοιο αποκολλήθηκε περίπου στις 09:30 π.μ (ώρα Ελλάδας) από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Στις 15.45 (ώρα Ελλάδας) εισήλθε στην ατμόσφαιρα αναπτύσσοντας υπερηχητική ταχύτητα και προσθαλασσώθηκε στον Ατλαντικό, σε απόσταση 360 χιλιομέτρων από τις ακτές της Φλόριντα.

https://twitter.com/Commercial_Crew/status/1104015953531203584

Στο τελευταίο τμήμα της πτήσης του, πριν την προσθαλάσσωση του, το Crew Dragon συνόδευε αεροσκάφος της NASA, ενώ το περίμενε ένα σκάφος διάσωσης.

Ο πύραυλος SpaceX, ο οποίος μετέφερε το διαστημόπλοιο Crew Dragon, είχε εκτοξευθεί από το ακρωτήριο Κένεντι στην Φλόριντα το περασμένο Σάββατο.

Η πρώτη αποστολή αυτού του είδους, πριν από την δοκιμαστική επανδρωμένη πτήση της SpaceX που έχει προγραμματισθεί για τον Ιούνιο, μετέφερε φορτίο βάρους 180 κιλών στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό, το οποίο αποτελούσαν διάφορα όργανα επιστημονικών μετρήσεων και μια κούκλα με το όνομα Riplay.

Η κούκλα έφερε αισθητήρες στο κεφάλι της, στον λαιμό της και στην σπονδυλική της στήλη, οι οποίοι κατέγραφαν πώς θα μπορούσε να αισθάνεται κατά την διάρκεια της πτήσης ένας άνθρωπος.

Τα τρία μέλη της αποστολής που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υποδέχθηκαν το διαστημόπλοιο Crew Dragon, ενώ στον θάλαμο του εισήλθαν ή Αμερικανίδα αστροναύτης Ανν Μακλέϊν και ο Καναδός αστροναύτης Ντέιβιντ Σεν Ζακ για να πάρουν δείγματα ώστε να ελέγξουν την ποιότητα του οξυγόνου και να επιθεωρήσουν γενικά τον θάλαμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ