Κοινωνία

Πάρκο με δέντρα και βότανα που αναγράφονται στη Βίβλο δημιούργησαν μαθητές γυμνασίου στη Ρόδο (φώτο)

Στόχος των δομών της ελληνικής εκπαίδευσης αποτελεί η γνώση να μετουσιώνεται σε παιδεία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε οι μαθητές να προετοιμάζονται να αναλάβουν ενεργητικά θετικό ρόλο στην κοινωνία.

Πιστοί στις ιδέες αυτές  και στη χρησιμότητα των βιωματικών δράσεων και της διαθεματικής προσέγγισης του εκάστοτε διδακτικού αντικειμένου,αλλά και του ανοίγματος του ελληνικού σχολείου στους θεσμούς και στην κοινωνία, δημιουργείται με τη συμβολή του ΚΠΕ-ΚΕΑ Πεταλούδων Ρόδου το πρώτο βιβλικό πάρκο στην Ελλάδα μέσα από την ολιστική προσέγγιση του μαθήματος των Θρησκευτικών του 4ου Γυμνάσιου Ρόδου.

Σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί η διαχρονική αξία της Βίβλου, να προαχθεί η οικολογική συνείδηση αλλά και να γίνει ευρέως γνωστή η τοπική ιστορία, στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλόπετρας φυτεύτηκαν τα πρώτα δέντρα και βότανα που αναγράφονται στη Βίβλο από μαθητές του 4ου Γυμνασίου.

Η Μονή Παναγίας Καλόπετρας αποτελεί πεδίο περιβαλλοντικών δράσεων του ΚΠΕ-ΚΕΑ Πεταλούδων Ρόδου όπως εγκαινιάσθηκε σε ημερίδα του περασμένου φθινόπωρου στο χώρο της Μονής στην Κοιλάδα των Πεταλούδων της Ρόδου.

Με μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια με όραμα και προοπτική και με απώτερο σκοπό την προαγωγή της χρηστικότητας του εγχειρήματος μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας και της τεχνολογίας AR που έχουν επιφορτιστεί τα αντίστοιχα έντυπα του Βιβλικού Πάρκου με την τεχνογνωσία του ΚΠΕ-ΚΕΑ Πεταλούδων, αναφέρει η Ροδιακή.

Το εγχείρημα αυτό, από την πρώτη στιγμή, βρήκε στήριγμα τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

O πρόεδρος της Μοναστηριακής Επιτροπής και Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος  παραχώρησε το χώρο στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Καλόπετρας αλλά και κάθε είδους υλική και ηθική υποστήριξη στους μαθητές, ο κ. Ιωάννης Αντωνάς επίτροπος της Μονής με προσωπικό μόχθο και μαθήματα τοπικής ιστορίας, ο κ. Μιχάλης Δραμουντανής παραγωγός φυσικής καλλιέργειας βοτάνων έδωσε δυναμικά το «παρών» με  προσφορά φυτών και τεχνογνωσίας, ο κ. Νίκος Ρένεσης γεωπόνος  του Φυτώριου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προσέφερε δέντρα αλλά και κατάρτισε τους μαθητές  σε θέματα γεωπονίας, οι αιδεσιμότατοι Φιλόθεος Κάλφας και Μανώλης Σκλιβάκης αμέριστα και ποικιλόμορφα στήριξαν τη δράση των παιδιών.

Η αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε στη κοινωνία ξεκινά από μας και μόνο συλλογικά μπορούμε να την κάνουμε πράξη. Τα παιδιά του Καζουλλείου Γυμνασίου Ρόδου μας έδωσαν την έμπνευση και μας έδειξαν τον τρόπο, χρέος όλων μας όχι απλώς να στηρίζουμε τις δράσεις των νέων, αλλά να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις πολλαπλασιασμού και πρόταξης ανάλογων ενεργειών γιατί ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα.

Η καθηγήτρια Θρησκευτικών
Ιωάννα Κλιάρη
Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Πεταλούδων 
Χαράλαμπος Συργιάννης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...