Κόσμος

Ο μεγαλομανής Ερντογάν εγκαινίασε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στον πλανήτη! Γιατί τον «κράζουν» οι γιατροί

Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως (!) εγκαινίασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα Πέμπτη (14.3.2019).

Αψηφώντας τις επικρίσεις που διατυπώνονται σε βάρος του για τα πολυδάπανα και μεγαλεπήβολα κατασκευαστικά έργα που έχουν σηματοδοτήσει τη 16χρονη διακυβέρνησή του, ο Ερντογάν έκοψε τις… κορδέλες του “Ankara City Hospital”.

Το νοσοκομείο – μαμούθ κόστισε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, είναι εξοπλισμένο με 3.810 κρεβάτια και η έκτασή του ισοδυναμεί με περίπου 100 ποδοσφαιρικά γήπεδα. Διαθέτει 131 χειρουργεία και 904 πολυκλινικές, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί 30.000 ασθενείς και να παράσχει φροντίδες σε 8.000 έκτακτους ασθενείς την ημέρα, όταν θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Κράξιμο… γιατρών στον Ερντογάν

Οι επικριτές του σχεδίου υποστηρίζουν ότι το μέγεθος του νοσοκομείο θα καταστήσει δυσκολότερο τον έλεγχο για την εξάπλωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και οι αποστάσεις που θα καλείται να διανύσει ο ασθενής θα είναι επιζήμιες για τον ίδιο αλλά και την εργασία του ιατρικού προσωπικού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας (ΤΤΒ) έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας, χωρίς, προς το παρόν, να έχει λάβει κάποια απάντηση.

“Έχει αποδειχθεί, σε έρευνες που διεξήχθησαν παγκοσμίως, ότι τα κεντρικά νοσοκομεία δεν είναι οικονομικά αποδοτικά κι επιδρούν αρνητικά στη δημόσια υγεία” είπε στο Reuters ο πρόεδρος του ΤΤΒ Σινάν Αντίγιαμαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέγεθος και η τοποθεσία του “Ankara City Hospital” θα προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία περιμετρικά του νοσοκομείου, καθώς βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους και πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, στη συνοικία Μπιλκέντ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ