Κοινωνία

Ο Βαξεβάνης φέρεται να γρονθοκόπησε δημοσιογράφο που τον φωτογράφησε σε καρναβάλι


Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Γνώμη» κάνει λόγο για επίθεση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη σε δημοσιογράφο της εφημερίδας. στη διάρκεια του Καρναβαλιού της Αμαρύνθου και μάλιστα μπροστά στα «έκπληκτα μάτια εκατοντάδων πολιτών που διασκέδαζαν».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η βίαιη επίθεση του Κώστα Βαξεβάνη σε δημοσιογράφο της «Γνώμης». Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento επιτέθηκε απρόκλητα με γροθιές στο ρεπόρτερ, Χρήστο Παθούλα, κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού της Αμαρύνθου μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων πολιτών που διασκέδαζαν.Ο Βαξεβάνης διασκέδαζε με την Αμαρύνθια σύζυγό του στο αποκριάτικο event με τον δημοσιογράφο να καλύπτει δημοσιογραφικά τα αποκριάτικα δρώμενα και μεταξύ άλλων να επιχειρεί να απαθανατίσει τον δημοσιογράφο που χόρευε μπροστά σε πλήθος κόσμου που βρισκόταν εκεί.

633447_1ee732b8b8-8279ce1756842f02.jpg

Το γεγονός της φωτογράφισης ενόχλησε τον Κώστα Βαξεβάνη, οποίος πλησίασε τον ρεπόρτερ, τον έσπρωξε στον ώμο και του ζήτησε τον λόγο, ρωτώντας τον με έντονο ύφος ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;’. Ο Χρήστος Παθούλας δεν έδωσε συνέχεια και αποχώρησε από το σημείο.

Ο ρεπόρτερ κάθισε σε παρακείμενη καφετέρια και τότε συγγενικό πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη διεμήνυσε να μη δημοσιεύσουν οι φωτογραφίες του ιδίου ούτε και του ανήλικου παιδιού του. Δόθηκαν οι εξηγήσεις ότι φωτογραφία του ανήλικου τέκνου δεν υπήρχε και ότι όσες είχαν τραβηχτεί είχαν μόνο το πρόσωπο του Βαξεβάνη και αυτό μόνο επειδή υπήρχε ‘δημοσιογραφικό ενδιαφέρον’, αλλά και ότι θα λειτουργήσει ως διαφήμιση για την περιοχή, αφού είναι ένα γνωστό πρόσωπο.

Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στον γνωστό εκδότη, ο οποίος όμως δεν ηρέμησε, αντιθέτως συνέχισε για ώρα να παρατηρεί εκνευρισμένος τον ρεπόρτερ, μέχρι την ώρα που τελικά τον πλησίασε ζητώντας του εκ νέου τον λόγο εξαπολύοντας προσβλητικές εκφράσεις εναντίον του ρεπόρτερ με τον τελευταίο να προσπαθεί μάταια να εξηγήσει, να κατευνάσει τα πνεύματα και φυσικά χωρίς να ανταποδώσει τίποτα από όσες προσβολές είχε ο ίδιος δεχτεί. Τότε ο ‘μάχιμος δημοσιογράφος’ μεταλλάχτηκε σε… μάχιμο μποξέρ αιφνιδιάζοντας με μπουνιές στον πρόσωπο του άτυχου ρεπόρτερ, σπάζοντάς του μάλιστα και τα γυαλιά που φορούσε».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος της ευβοϊκής εφημερίδας μετά το περιστατικό πήγε στο Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου «με εμφανή τα σημάδια από τις μπουνιές στο πρόσωπό του αλλά και πόνους στον αυχένα και το μέτωπο».

Στη συνέχεια μετέβη στο Α.Τ. Ερέτριας όπου κατέθεσε μήνυση κατά του εκδότη για τον ξυλοδαρμό. Το δημοσίευμα τονίζει επίσης πως την αμέσως επόμενη ημέρα (Καθαρά Δευτέρα) ο Κώστας Βαξεβάνης έστειλε επιστολή στη «Γνώμη» με αίτημα να μην δημοσιευθούν φωτογραφίες του ίδιου της συζύγου και του παιδιού του.

«Στην επιστολή του αυτή ο δημοσιογράφος που δηλώνει ότι υπηρετεί την αλήθεια και πιστεύει στην ανάληψη της προσωπικής ευθύνης, αποσιωπά εντελώς τη βίαιη επίθεση που εξαπέλυσε στο δημοσιογράφος μας και δεν βρίσκει ούτε μία συγνώμη να πει. Λίγη ντροπή -έστω εκ των υστέρων- δεν θα έβλαπτε», σημειώνεται στο δημοσίευμα της Ευβοϊκής Γνώμης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...