Υγεία

Ο απίστευτος τρόπος για να καταπολεμήσετε το άγχος!

Το άγχος και το στρες καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ψυχολογίας μας καθημερινά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσπαθήσει κάποιος να το καταπολεμήσει, όμως υπάρχει μια "θεραπεία" που δεν την περίμενε κανείς!

Ο λόγος για το πλύσιμο των πιάτων, που σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mindfulness και στη Wall Street Journal, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία και μάλιστα έχει το ίδιο αποτέλεσμα στον εγκέφαλό μας με τον διαλογισμό. Οι ερευνητές στα πλαίσια της συγκεκριμένης μελέτης, ζήτησαν σε 25 άτομα να συγκεντρωθούν στη διαδικασία πλυσίματος των πιάτων, στην εικόνα του αφρού και στη μυρωδιά του σαπουνιού, ενώ σε άλλα 25 άτομα ζήτησαν να πλύνουν τα πιάτα, όπως το κάνουν συνήθως με μηχανικό τρόπο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι πρώτη ομάδα σε αντίθεση με τη δεύτερη, περιόρισε το άγχος της κατά 27% και αύξησε τη νοητική της λειτουργία κατά 25%, καταλήγοντας πως το πλύσιμο των πιάτων είναι αγχολυτικό και αυξάνει τη διάθεση. «Η ενσυναίσθηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο και οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αυτόν το σκοπό ώστε να αυξήσουν την αίσθηση ευεξίας που αισθανόμαστε», υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ