Κοινωνία

Οργή στο Twitter μετά τα 200 ευρώ πρόστιμο για τα τερλίκια της 90χρονης: Απαράδεκτοι!


Ξεχείλισε η οργή των πολιτών από την είδηση για την επιβολή προστίμου στην 90χρονη γυναίκα που πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια στη λαϊκή αγορά Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η περιπέτεια της 90χρονης Σουζάνας Ηλιάδου ξεκίνησε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης όταν συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια (σ.σ. μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες) χωρίς άδεια για να βγάλει τα προς το ζην.

Η 90χρονη γιαγιά είναι τρομοκρατημένη. Από τη μέρα της σύλληψής της δεν πήγε στη λαϊκή αγορά.

Στο σημείο όπου την έπιασαν, οι κάτοικοι άφησαν ένα μήνυμα που έγραφε τα εξής: «Γιαγιά Σουζάνα! Η Ελλάδα και οι Έλληνες ντρεπόμαστε για την περιπέτειά σου και σου ζητάμε ταπεινά συγγνώμη».

Μετά την κοινωνική κατακραυγή, όπως ήταν λογικό, προκλήθηκε και η οργή του αρμόδιου υπουργείου για τον υπερβολικό… ζήλο που επέδειξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος της 90χρονης που πωλούσε «παράνομα» μάλλινα τερλίκια στη λαϊκή για να ζήσει.

Σύμφωνα με έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, μετά την «επιτυχία» της σύλληψης της 90χρονης, οι Αρχές επέβαλαν στην ίδια διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Η είδηση αυτή, όμως, φέρεται να εξόργισε -εκ των υστέρων- την υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αποτέλεσμα να βρεθεί τρόπος να «παγώσει» το πρόστιμο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Οργή στο Twitter
Την ίδια ώρα βράζει το Διαδίκτυο με τους χρήστες να κάνουν λόγο για ντροπή και ξεφτίλα.

200€ διοικητικό πρόστιμο στην 90χρονη που ζει με επίδομα αλληλεγγύης και πουλούσε μικροαντικείμενα ‘χωρίς άδεια’.

Στην Αμερική 8χρονα ενθαρρύνονται να πουλάνε λεμονάδα για χαρτζιλίκι.

Συνέλθετε!

https://twitter.com/pooralexander/status/1110610106507579392?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/foivosloxias/status/1109014928994848768?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/kritikopoulos/status/1109049384824721408?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...