Κοινωνία

ΟΟΣΑ: 7 στους 10 Έλληνες φοβούνται... να γεράσουν!

Η οικονομική κρίση που διαιωνίζεται λόγω των πολιτικών που επιλέγονται για την χώρα μας, φαίνεται πως έχει γεμίσει ανασφάλεια τους Έλληνες σε πολλούς τομείς. Σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, το 77% περίπου των Ελλήνων φοβάται πως δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις πιθανές ανάγκες που θα υπάρξουν όταν γεράσουν.

Αναπηρία και ασθένεια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα των μεγαλύτερων φόβων που αισθάνονται οι Έλληνες, ενώ ακολουθεί ο φόβος της απώλειας εργασίας.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από έρευνα του ΟΟΣΑ για τους κοινωνικούς και οικονομικούς κινδύνους που αισθάνονται οι πολίτες τους (Risks that matter), ανάμεσα σε 22.000 ανθρώπους και 21 χώρες.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, για την οικονομική ασφάλειά στα γηρατειά, ανησυχεί το 77% των Ελλήνων και αποτελεί έναν από τους τρεις μεγαλύτερους μακροπρόθεσμους (πέραν της επόμενης δεκαετίας) κινδύνους για τους ίδιους ή τις οικογένειές τους. Πολύ υψηλό είναι και το μέσο ποσοστό στις 21 χώρες (72,1%).

  • Το 70,5% των Ελλήνων θεωρούν τη δυσκολία να καλύψουν τις δαπάνες τους ως έναν από τους τρεις μεγαλύτερους βραχυπρόθεσμους (για τα επόμενα 1-2 χρόνια) κινδύνους για τους ίδιους ή τις οικογένειές τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ διαμορφώνεται στο 47,3%.
  • Οι δύο άλλοι μεγαλύτεροι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι που αισθάνονται οι Έλληνες είναι η ασθένεια ή η αναπηρία τους (46,1% έναντι 54% κατά μέσο όρο στις 21 χώρες) και η απώλεια της εργασίας τους (42,4% έναντι μέσου όρου 35,5%).
  • Ακολουθεί ο κίνδυνος από τη βία ή το έγκλημα (33% έναντι μέσου όρου 34%).

Ένας από τους μεγαλύτερους μακροπρόθεσμους κινδύνους για τους Έλληνες, επίσης, είναι να μην αποκτήσουν τα παιδιά τους στάτους και ευημερία (62,1% έναντι μέσου όρου 43,5%), όπως επίσης να μην αποκτήσουν οι ίδιοι στάτους και ευημερία (50,9% που είναι επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό έναντι μέσου όρου 42,2%).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...