Αθλητισμός

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 68-72: Ερυθρόλευκη «αυτοκτονία» στο ΣΕΦ και κίνδυνος πρόωρου αποκλεισμού

Ολυμπιακός κρατούσε την τύχη στα χέρια του αλλά κλότσησε την καρδάρα με το γάλα καθώς ηττήθηκε από την εξαιρετική Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ με 68-72 και απειλείται με αποκλεισμό από τη συνέχεια της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» που κλείνουν τη regular season την ερχόμενη Παρασκευή (5/4, 21.30) με την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ δεν εξαρτώνται πλέον από τα δικά τους χέρια αλλά θα περιμένουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής για να ελπίζουν σε πρόκριση στην οχτάδα.

Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα (τραυματίες Σπανούλης, Στρέλνιεκς και ασθενής ο Πρίντεζης που έπαιξε με ισχυρή αντιβίωση) ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι καθώς στο πρώτο τρίλεπτο είχε ήδη διαφορά πέντε πόντων (7-2), που στο 7’ έφτασε στο +7 (15-8). Η Ζαλγκίρις ωστόσο στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου κατόρθωσε να «μαζέψει» τη διαφορά κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 18-16 χτυπώντας κυρίως κοντά στο καλάθι.

Με την ίδια φόρα που τελείωσε την πρώτη περίοδο, μπήκε και στη δεύτερη η λιθουανική ομάδα που διεύρυνε το δικό της σερί από 0-4 σε 0-12. Κάπως έτσι το 18-16 μετετράπη σε 18-24 στο 13’! Οι «ερυθρόλευκοι» όμως αφυπνίστηκαν σε εκείνο το σημείο και με αντεπίθεση διαρκείας ξαναπήραν προβάδισμα στο 16’ με 29-27, φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά στο +8 (36-28) στο 19’, προτού κλείσει το ημίχρονο στο +4 (38-34).

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου φτάνοντας στο 27’ μέχρι και το +11 (50-39) έχοντας για όπλο την άμυνα. Η Ζαλγκίρις όμως και πάλι βρήκε τις λύσεις και ροκάνισε τη διαφορά στο τελείωμα του δεκαλέπτου (51-48).

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς η Ζαλγκίρις ισοφάρισε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αλλά πέρασε και μπροστά στο σκορ, διατηρώντας προβάδισμα μέχρι το 37’ όταν ο τρομερός Γουέμπερ έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (63-62). Ξανά όμως η εξαιρετική Ζαλγκίρις είχε τις απαντήσεις και πέρασε μπροστά φτάνοντας στο +3 1'.15'' πριν από το φινάλε.

Στο τελευταίο λεπτό έσπασαν καρδιές αλλά οι Λιθουανοί είχαν την ψυχραιμία να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ κι εν τέλει να πανηγυρίσουν μια νίκη που τους διατηρεί ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης αλλά και που βάζει σε μεγάλες περιπέτειες τον Ολυμπιακό

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 38-34, 51-48, 68-72

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης